Fotbal
Ligue 1

Lamine Diaby-Fadiga a explicat de ce i-a furat ceasul lui Kasper Dolberg

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Lamine Diaby-Fadiga

Credit imagine: Imago

DeCristian Mihala
03/10/2019 la 13:15 | Actualizat 07/10/2019 la 08:12

Lamine Diaby-Fadiga, puștiul de 18 ani al lui Nice, care i-a furat ceasul coechipierului Kasper Dolberg, a fost dat afară de la clubul francez. Adolescentul și-a recunoscut fapta și a încercat să o explice, într-o postare pe contul său de twitter.

Un jucător cu un potențial enorm, Lamine Diaby-Fadiga și-a croit ușor-ușor loc în prima echipă a lui Nice, la vârsta de doar 18 ani. Din păcate pentru el, în primăvară s-a accidentat, iar venirea lui Dolberg la club i-a făcut și mai dificilă sarcina de a reveni în prim plan.

În acest context, Lamine a încercat să se răzbune pe coechipierul său, astfel că a considerat că o metodă care ar da rezultate ar fi să îi fure un ceas de colecție, în valoare de 62.000 de lire. Fost la Ajax, Dolberg a alertat poliția și a amenințat clubul că nu va mai juca până nu va fi identificat făptașul.

Ligue 1

Câștigarea Cupei Franței a fost "costisitoare" pentru PSG. Tuchel este îngrijorat pentru Mbappe

25/07/2020 LA 10:46

Nizza löst Vertrag mit Lamine Diaby-Fadiga (l.) auf

Credit imagine: SID

După mai multe zile de anchetă, s-a stabilit că Diaby-Fadiga a fost protagonistul gestului incalificabil, iar Nice a decis să îl dea afară. Într-o postare pe o rețea de socializare, tânărul atacant a încercat să își motiveze gestul, deși fapta sa rămâne una care cu siguranță îi va afecta cariera.

"După câteva zile în care s-a creat o furtună mediatică fără precedent împotriva mea, am decis să îmi fac cunoscut punctul de vedere prin intermediul rețelelor sociale. Vreau în primul rând să îmi cer scuze în fața fanilor și a celor care o iubesc pe Nice. Mulți dintre suporteri m-au încurajat și m-au susținut încă de când mi-am făcut debutul la tineretul clubului, la 14 ani.

Lor le datorez în primul rând o explicație. Am purtat cu mândrie tricoul clubului meu de suflet sezonul trecut, în Ligue 1. Din nefericire, am suferit o accidentare care m-a ținut departe de gazon câteva luni, iar revenirea mi-a fost amânată și de un cartonaș roșu pe care l-am primit jucând pentru echipa U19. Aceste lucruri m-au afectat din punct de vedere mental și mi-au făcut situația extrem de complicată. Asta în contrast cu succesul de care se bucura Kasper.

I-am luat ceasul fără un motiv, poate doar din gelozie. În loc să încerc să arăt pe teren că merit să joc, că sunt la fel de bun, am reacționat stupid împotriva lui. Acțiunea mea nu a avut ca scop să obțin vreun folos material, ci a venit ca urmare a dezamăgirilor, a frustrărilor și a faptului că m-am simțit discreditat. Am 18 ani, dar vârsta nu scuză o astfel de purtare. Îmi cer scuze, ca atare, lui Kasper, domnului Fournier, directorul general de la club, lui Patrick Vieira - antrenorul meu - și lui Dante, căpitanul echipei. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru ce am făcut și vă pot spune că i-am restitut deja paguba lui Kasper.

Îi doresc numai noroc la Nice și în cariera sa de acum înainte. Poate într-o zi ne vom intersecta pe teren și ne vom raporta la acest lucru ca la o amintire urâtă. Acum părăsesc clubul pe care îl iubesc și unde voiam să am o carieră, iar acest lucru e o pedeapsă meritată pentru ceea ce am făcut. Le mulțumesc tuturor care au crezut în mine și sper să le demonstrez pe teren că nu s-au înșelat. Vreau să mă concentrez pe fotbal și să încerc să arăt că pot fi un jucător valoros", se arată în comunicatul postat de fotbalistul de 18 ani.

Nice nu regretă că l-a dat afară pe Lamine Diaby-Fadiga

Nice a renunțat la serviciile lui Lamine Diaby-Fadiga, dar talentul său enorm l-a ajutat să își găsească repede un nou angajament. Vârful va evolua la Paris FC, în liga a doua franceză. Chestionați în legătură cu explicațiile date de atacant, Nice a explicat că un asemenea gest nu putea fi trecut cu vederea și a lăsat de înțeles că nu regretă decizia de a-l da afară pe tânărul vârf.

"Dincolo de orice considerație de ordin financiar sau sportiv, OGC Nice nu poate tolera un astfel de comportament. Nu putem ignora o asemenea faptă, poziția noastră a fost fermă", se arată într-un comunicat al francezilor.

Ligue 1

Vești proaste pentru Real Madrid. Kylian Mbappe a vorbit despre viitorul său

22/07/2020 LA 07:13
Ligue 1

VIDEO | Neymar și Icardi au reușit faza lunii într-un amical câștigat de PSG în fața lui Beveren

18/07/2020 LA 07:04
Subiecte asemănătoare
FotbalLigue 1
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol