Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laurent Blanc, principalul favorit pe banca lui Olympique Lyon

Cosmin Cioboata

Publicat 08/10/2019 la 13:30 GMT+3

Sylvinho a fost demis de la Lyon, după o serie dezastruoasă în campionatul Franței. Laurent Blanc este principalul favorit să ocupe postul rămas liber. Olympique Lyon a început slab noul sezon din Ligue 1 și ocupă locul 14, după nouă etape.

Laurent Blanc (PSG) est inquiet

Credit imagine: AFP

Conducerea clubului a găsit principalul vinovat pentru startul modest de sezon. Antrenorul Sylvinho a fost dat afară după ce a câștigat numai două partide în cele nouă etape din campionatul Franței. Aflat la prima experiență ca antrenor, Sylvinho venise pe banca echipei în luna mai. Lyon a jucat foarte bine în primele două meciuri, apoi au urmat șapte etape fără victorie. Dezastrul a culminat cu înfrângerea din derby-ul cu Saint-Etienne (1-0).
După demiterea antrenorului brazilian, președintele Jean-Michel Aulas a spus că Olympique Lyon se află într-o situație rară în istoria clubului:
"Foarte rar ne-am aflat într-o situație ca aceasta! Juninho trebuie să se gândească foarte bine la ce va urma. Este clar că nu suntem unde ar trebui să fim în acest moment!", a spus președintele lui Lyon pentru L'Equipe.
Juninho este directorul sportiv al echipei din luna iulie. Acesta a jucat timp de nouă sezoane pentru Olympique Lyon.
Sylvinho, entraîneur de l'OL

Laurent Blanc este antrenorul dorit de Olympique Lyon

Conform zvonurilor din Franța, Laurent Blanc este principalul antrenor aflat în vizorul conducerii. Fostul selecționer al Franței a antrenat-o ultima oară pe PSG, timp de trei sezoane (2013-2016), cu care a reușit să câștige 11 trofee, printre care trei titluri.
Lyon pornise la drum cu obiective mărețe în noul sezon și era considerată o candidată puternică la titlu pentru PSG. Speranțele fanilor s-au năruit rapid, după ce echipa lor a înregistrat patru înfrângeri și trei egaluri în nouă meciuri. Mai rău, diferența dintre Lyon și liderul PSG s-a mărit considerabil la 12 puncte. În ciuda perioadei nefaste din campionat, Lyon a făcut două meciuri bune în UEFA Champions League, unde se află pe locul doi în grupa G, alături de Benfica, Zenit și Leipzig.
Lois Diony lors du derby entre Saint-Etienne et Lyon.
Deși declarase că nu știe dacă va mai antrena în viitor, Blanc rămâne principalul nume pe care președintele lui Lyon și-l dorește pe banca tehnică. Pentru Lyon urmează pauza internațională, perioadă în care își poate găsi un nou antrenor.

Următoarele meciuri pentru Olympique Lyon:

  • Lyon - Dijon (Ligue 1)
  • Benfica - Lyon (UEFA Champions League)
  • Lyon - Metz (Ligue 1)
  • Toulouse - Lyon (Ligue 1)
  • Lyon - Benfica (UEFA Champions League)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo