Leonardo: "Primele luni ale lui Messi la PSG sunt spectaculoase, dacă te uiți pe statistică. E un geniu"

Cristian Mihală

Publicat 20/12/2021 la 11:34 GMT+2

Leonardo, directorul sportiv al lui PSG, e sigur că echipa de pe Parc des Princes a dat lovitura cu Messi. Chiar dacă cifrele argentinianului lasă de dorit, oficialul francezilor îl prezintă ca pe un fotbalist care deja a impresionat în tricoul noii echipe.

Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi a fost adus de PSG de la Barcelona în vară, iar așteptările erau enorme, în contextul în care vorbim de un fotbalist văzut de cei mai mulți specialiști drept cel mai bun din istorie. Fără îndoială, până acum argentinianul a dezamăgit, reușind un singur gol în Ligue 1. Evident, e vorba și de o perioadă de adaptare, dar cifrele lui din această toamnă sunt cele mai slabe din întreaga carieră impresionantă.
Cu toate astea, Leonardo, directorul sportiv al lui PSG, a vorbit la superlativ de sud-american, cu riscul de a cădea ușor în derizoriu.
"Messi și Mbappe au contribuit la aproape toate golurile marcate de PSG în acest sezon. Vorbim despre peste 80% din reușite. Sunt fotbaliști decisivi. Leo încă se adaptează, dar în 2022, cu el în echipă, vom fi mult mai competitivi. E cel mai bun din lume, fără discuții, poate decide orice meci", a spus Leonardo pentru Europe 1.
CITEȘTE ȘI:

Transferul lui Messi, pe repede-înainte. Zidane nu ar fi fost contactat de PSG

Leonardo a dezvăluit cât de repede s-a mișcat PSG pentru a nu-l rata pe Messi în vară, deși inițial conducerea francezilor nu credea că fotbalistul va pleca de pe Camp Nou.
"Am încheiat contractul cu Messi în trei zile. Credeam că va rămâne la Barcelona. Dacă te uiți pe statistică, primele lui luni la Paris sunt spectaculoase. A jucat la același nivel de 20 de ani. E un geniu", a spus Leonardo.
În ultima perioadă, s-a vorbit enorm în presa din Hexagon de faptul că PSG e în discuții avansate cu Zidane, pentru ca acesta să preia echipa. Argumentele sunt solide: Pochettino pare depășit și echipa joacă mult mai slab decât în perioada Tuchel și, în plus, venirea lui Zizou ar fi un pas important pentru prelungirea lui Mbappe. Vârful francez va pleca în vară liber de contract la Real Madrid, acesta dorind neapărat să îi calce pe urme idolului său, Zidane. Dacă fostul mare mijlocaș ar fi venit la cârma lui PSG, existau toate premisele ca Kylian să se răzgândească și să continue în capitala Franței.
Nu s-a pus niciodată problema aducerii lui Zidane, spune Leonardo, el fiind altfel unul dintre cei care se opun vehement acestei idei. Asta pentru că, așa cum a relatat media din Franța, Zidane ar vrea ca brazilianul să fie dat afară, în cazul în care va veni pe Parc des Princes.
"Nu am discutat niciodată cu Zidane despre posibilitatea de a-l înlocui pe Pochettino. Avem încredere în actualul staff tehnic. Nu am vorbit cu Zidane nici măcar înainte de a-l aduce pe Mauricio la club", a mai spus oficialul lui PSG.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo