Articol scris de Romeo Ene
Această decizie a fost susţinută de 97% dintre alegători. Aşadar, în ultimul sezon dinaintea implementării sistemului, ultimele 4 echipe vor retrograda, iar primele două din Ligue 2 vor promova. Metz este singurul club care ar fi votat împotriva acestei modificări importante, potrivit l’Equipe.
Ligue 1
Comunicat dur al Ligii Spaniole de Fotbal după anunțul prelungirii transferului lui Mbappe la PSG!
22/05/2022 LA 08:08

Ligue 1 revine la vechiul format

La sfârşitul sezonului 2022-2023, ultimele 4 clasate din Ligue 1 vor fi retrogradate. Este exact acelaşi format precum în sezonul 1996-1997. În plus, primele două clasate din Ligue 2 vor promova pe prima scenă a fotbalului francez. În schimb, liga secundă va rămâne cu 20 de echipe, precum în prezent, cel puţin momentan, după cum anunţă aceeaşi sursă.
"Schimbarea formatului competițiilor este primul pas dintr-o serie de reforme mai mari pentru a promova Ligue 1 și Ligue 2 în așteptarea următoarei tranşe de comercializare a drepturilor TV post-2024", a asigurat LFP RMC Sport.
Această trecere la un sistem cu 18 echipe a fost încurajată în mod deosebit de Maxime Saada, patronul Canal+, de câteva săptămâni: "Am susţinut mereu că voi apăra această idee a unui sistem cu 18 echipe, iar asta nu s-a schimbat. Ar trebui chiar să fim mai ambiţioşi, un format cu 14 echipe este ideal, dar această trecere la 18 echipe reprezintă un pas important după părerea mea", a subliniat el pentru l’Equipe.
Dacă acest sistem ar fi fost aplicat din sezonul viitor, atunci pe lângă Dijon şi Nimes, ar fi retrogradat direct Nantes şi Brest. Nantes s-a salvat de la retrogradare în urma unui baraj disputat cu Toulouse, după ce s-a impus cu 2-1 pe terenul echipei din liga secundă. Nantes a pierdut cu 1-0 returul de pe teren propriu, dar a fost suficient pentru a se salva de la retrogradare.
În plus, Troyes şi Clermont ar fi promovat precum în prezent, dar diferenţa este că Toulouse n-ar mai fi avut şansa de a evolua într-un baraj deoarece restul echipelor ar fi retrogradat direct.
Ligue 1
Zidane și rolul său decisiv în telenovela Kylian Mbappé!
22/05/2022 LA 05:45
Ligue 1
Meci magic al lui Mbappe, imediat după ce a semnat prelungirea cu PSG
21/05/2022 LA 20:53