În ultimii ani, în această perioadă a anului PSG se pregătea deja de sărbătorirea unui nou titlu de campioană, lucru care făcea oarecum neatractiv campionatul din Hexagon. În acest sezon însă, parizienii au avut serioase probleme, iar contracandidatele au reușit să se mențină în frunte, astfel că lupta rămâne deschisă.
Lille, Lyon și AS Monaco fac un sezon foarte bun și au șansa de a opri hegemonia echipei din capitală pentru prima dată după 3 sezoane. PSG a câștigat 7 din ultimele 8 ediții din Ligue 1, doar AS Monaco (2016-2017) reușind să întrerupă dominația parizienilor de când aceștia au fost preluați de fondul de investiții din Qatar.
Momentan, Lille este lider, dar formația lui Christophe Galtier a călcat strâmb în această etapă (1-1 acasă cu Strasbourg) și PSG s-a apropiat la numai 2 puncte, după 4-0 pe terenul lui Dijon. Lyon a făcut doar egal pe Velodrome cu Marseille (1-1) și a căzut pe locul 3, la 3 puncte în spatele liderului. În fine, cea de-a 4-a echipă implicată cu șanse reale în lupta pentru titlu este AS Monaco, care a trecut cu 2-0 de Brest și a ajuns la 9 victorii în ultimele 10 etape, având cu numai 4 puncte mai puțin decât Lille.
Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri din istorie raportat la inflație! Neymar nu e în top 7
06/12/2022 LA 16:39
Citește și: MBAPPE, ŞANSE MARI SĂ SEMNEZE PRELUNGIREA CU PSG. CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE CONVINGERII LUI

PSG, în pericol să piardă titlul în Ligue 1

Așadar, cu 11 etape înainte de final lupta pentru titlu în Ligue 1 este una extrem de strânsă și deschisă oricărui deznodământ. Evident, PSG rămâne marea favorită, dar celelalte 3 formații au o șansă care se ivește rar, astfel că vor lupta până la ultima picătură de energie.
În plus, Lille, Lyon și AS Monaco au avantajul că nu sunt angrenate în cupele europene, în timp ce ambițiile celor de la PSG în Champions League sunt foarte mari, iar echipa lui Pochettino mai are de jucat cel puțin 3 meciuri extrem de tari în această competiție, o eliminare în fața Barcelonei fiind aproape imposibilă.
În aceste condiții, meciurile directe dintre cele 4 echipe angrenate în luptă vor fi esențiale și ar putea face diferența. Lille și Lyon au cel mai greu program, urmând să dea piept în meci direct cu toate cele 3 contracandidate.
În caz de egalitate de puncte la finalul sezonului, primul criteriu de departajare este golaverajul, unde PSG stă mult mai bine deocamdată.
Ca atare, finalul de sezon din Ligue 1 va fi unul dintre cele mai atractive dintre marile campionate ale Europei. Nici în Italia, Spania sau Germania nimic nu e decis deocamdată, dar lupta se dă între un număr mai mic de echipe, în timp ce în Premier League, Manchester City pare să se fi desprins deja în campioană.
Ligue 1
Super lovitura pregătită de PSG pe piața transferurilor! Pe ce jucător de la Mondial au pus ochii
05/12/2022 LA 15:58
Ligue 1
Galtier e sigur cu privire la viitorul lui Mbappe! Ce spune despre rămânerea lui Messi la PSG
26/11/2022 LA 09:47