Fanii fotbalul au primit o nouă lovitură grea din cauza pandemiei de coronavirus. Guvernul Franței a decis să oprească orice tentativă ca Ligue 1 să reia sezonul 2019/2020, urmând să nu se mai joace fotbal în această țară până în luna august!
Decizia are implicații și mai mari decât a avut-o cea din Olanda. În primul rând, UEFA a transmis un semnal important în ultimele săptămâni că principalele 5 campionate ale Europei (Anglia, Spania, Italia, Franța și Germania) trebuie să reia sezonul, fiind cele care au în continuare echipe în cupele europene.
Paris Saint-Germain este calificată în sferturile UEFA Champions League după ce a eliminat-o pe Borussia Dortmund chiar înainte de suspendarea sezonului. Însă cum Ligue 1 nu va mai fi reluat, ar însemna ca echipa lui Thomas Tuchel să nu mai aibă niciun meci până la duelurile din august! Lucru care ar afecta puternic credibilitatea competiției dacă PSG ar avea ca adversară o echipă dintr-un campionat în care sezonul s-a reluat. În aceeași situație este și Olympique Lyon, cea care urma să joace partida retur cu Juventus din optimile de finală. Franța nu mai avea reprezentantă în Europa League.
Ligue 1
Breaking news Sezonul din Ligue 1 a fost oprit definitiv! Guvernul interzice fotbalul până în august
28/04/2020 LA 13:19
Astfel, UEFA va avea de luat o decizie extrem de dificilă pentru a mai relua UEFA Champions League și Europa League.

Ce se întâmplă cu Ligue 1?

UEFA le-a transmis membrilor că pentru sezonul următor vor permite echipe în cupele europene doar datorită meritului sportiv. În Olanda, s-a decis să nu existe echipe retrogradate, să nu existe campioană iar primele 5 echipe din clasament să meargă în cupele europene.
În Franța, PSG are șanse bune să fie desemnată campioană având 12 puncte avans în clasament. Clasamentul final pe baza raportului puncte la meciuri disputate nu aduce decât o modificare, Strasbourg urmând să treacă peste Angers în clasament pe poziția a 10-a.
Alături de PSG, Olympique Marseille se află pe loc care duce direct în grupele UEFA Champions League din sezonul următor. De asemenea, Rennes ar urma să joace în preliminarii, sau chiar direct în faza grupelor dacă locul pentru câștigătoarea Europa League nu va fi folosit. Cu alte cuvinte, dacă EL va fi câștigată de o echipă deja calificată în grupele UCL sau dacă nu va mai fi continuată competiția.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Echipa de pe locul 4, Lille, va merge direct în grupele Europa League. Însă apoi vine decizia cea mai complicată: cine va ocupa ultimele 2 locuri de Europa League? Finala Cupei Franței urma să fie PSG - St Etienne iar finala Cupei Ligii era PSG - Lyon. Pe locurile 5 și 6 în campionat sunt Reims și Nice. În Olanda s-a decis să nu se ia în calcul cupa, varianta cea mai probabilă și în Franța.
Ligue 1
Galtier e sigur cu privire la viitorul lui Mbappe! Ce spune despre rămânerea lui Messi la PSG
26/11/2022 LA 09:47
Ligue 1
Mbappe, atacat de un fost coleg de la PSG: "Nu înțelege că cei de lângă el sunt mai fenomene ca el"
25/11/2022 LA 10:20