Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe e gata să semneze cu PSG, dar pune o condiție. Șefii clubului nici nu vor să audă

Cristian Mihală

Actualizat 05/07/2021 la 09:03 GMT+3

Kylian Mbappe a acceptat să semneze prelungirea cu PSG, dar cu o condiție: să aibă o clauză de reziliere care să îi permită să meargă la Real Madrid. Șefii francezilor exclud o astfel de variantă.

Kylian Mbappé et Neymar lors de Brest - PSG

Credit imagine: Getty Images

Mbappe a intrat în ultimul an de contract cu PSG și devine o mare problemă pentru clubul din capitala Franței, care riscă să îl piardă gratis. Din iarnă, starul lui Pochettino poate semna din postura de jucător intrat în ultimele 6 luni de contract cu orice club îl dorește.
În acest context, șefii francezilor au făcut tot posibilul pentru a-l convinge să își pună semnătura pe un nou contract. I-au garantat chiar, prin transferurile făcute - Donnarumma, Hakimi, Wijnaldum - că PSG va fi o formație care se va lupta an de an pentru cucerirea Champions League. Totul a fost în zadar, vârful refuzând toate ofertele de până acum.
Florentino Perez nu a făcut un secret în ultimii ani că Mbappe este marele său vis, văzându-l un fotbalist care să ajungă la cifrele lui Ronaldo, pe Bernabeu. Potrivit Marca, atacantul le-ar fi transmis oficialilor lui PSG că e gata să semneze prelungirea, dar că vrea să aibă o anexă în contract, legată de un transfer la Real Madrid. Vârful nu e interesat de nicio altă ofertă, însă vrea să fie lăsat să ajungă pe Bernabeu, în contextul în care cea mai titrată formație din lume achită clauza stipulată în înțelegere.
Sursa citată notează că șefii lui PSG nici nu au vrut să audă de o astfel de variantă, știut fiind faptul că nu există multe formații din lume care să și-l permită pe Mbappe. Totuși, perspectiva pierderii atacantului gratis, anul viitor, sperie, astfel că oficialii clubului din Hexagon ar putea în curând să aibă o nouă poziție. Pentru moment, se gândesc doar cum să vină cu o nouă propunere, care să îl mulțumească pe deplin pe starul francez.

Al-Khelaifi se implică personal și e convins că Mbappe rămâne la PSG

Șeicul Nasser Al-Khelaifi nu a fost mulțumit de modul în care directorul sportiv de la Paris Saint Germain, Leonardo, a condus negocierea cu Mbappe, astfel că a decis să se implice personal. Mai mult, acesta i-a asigurat pe fanii de pe "Parc des Princes" că nu îl vor vedea niciodată în tricoul altei echipe.
"Voi fi clar. Kylian Mbappé va continua aici, la Paris Saint-Germain. Nu-l vom vinde niciodată şi nu va părăsi clubul niciodată liber de contract. Imposibil", a declarat șeicul Nasser Al Khelaifi pentru publicația franceză L'Equipe cu ceva timp în urmă.
În cele 4 sezoane petrecute alături de PSG, atacantul francez a câștigat de 3 ori titlul de campion, de 3 ori titlul de golgheter, de 3 ori Cupa Franței și de 3 ori Supercupa Franței. În acestă perioadă a devenit și un jucător esențial pentru naționala Franței, alături de care a câștigat Campionatul Mondial din 2018. În 2018 și 2019 a fost desemnat cel mai bun jucător francez al anului, trofeu pe care ar fi putut să-l câștige și în 2020 dar, din cauza pandemiei, acest trofeu nu s-a mai acordat.
În ceea ce privește cifrele carierei lui Kylian Mbappé la PSG, vedem că în cele 171 de apariții în tricoul parizienilor a înscris de 132 de ori și a pasat decisiv pentru alte 61.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo