Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe, mai prolific decât Messi și Ronaldo. Cifrele francezului

Vlad Dumitrescu

Actualizat 16/12/2019 la 10:03 GMT+2

Kylian Mbappe este unul dintre cei mai talentați jucători din lume. Francezul este campion mondial și multiplu câștigător de titlu în Ligue 1 până să împlinească 21 de ani. O nouă statistică ne arată însă la ce nivel joacă atacantul lui Paris Saint-Germain.

Kylian Mbappé | PSG - Galatasaray Istanbul

Credit imagine: Getty Images

Până la vârsta de 21 de ani, Cristiano Ronaldo a reușit să înscrie 36 de goluri la echipe de club și națională. Până la aceeași vârstă, Messi a reușit 50 de goluri.
Aceste cifre impresionante au fost depășite însă fără probleme de Kylian Mbappe. Francezul a înscris de 118 ori pentru echipa de club și națională până acum și va împlini 21 de ani pe 20 decembrie.
Mbappe a cucerit titlul în Franța cu Monaco iar în același sezon a reușit să ajungă cu clubul monegasc în semifinalele UEFA Champions League. De asemenea, atacantul a câștigat Campionatul Mondial din 2018 cu Franța și titluro ulterioare cu PSG.
Cristiano Ronaldo esulta per la doppietta all'Udinese, Juventus-Udinese, Getty Images

Recordul lui Ronaldo

Cristiano Ronaldo (34 de ani) a devenit, duminică, singurul jucător din primele cinci campionate ale Europei care înscrie cel puțin 10 goluri în fiecare dintre ultimele 15 sezoane.
Performanța lui Cristiano Ronaldo a fost oficializată duminică, în urma celor două reușite din meciul de campionat cu Udinese, scor 3-1. Portughezul a punctat în minutele 9, respectiv 37, și a ajuns la 11 goluri în acest sezon.
Potrivit Opta, niciun alt jucător nu a înscris cel puțin 10 goluri în fiecare dintre ultimele 15 sezoane. La această statistică au fost luate în calcul reușitele din toate competițiile.
La acest capitol, Ronaldo l-a depășit pe rivalul Lionel Messi, care este cu doi ani mai tânăr. Argentinianul are 14 sezoane consecutive cu cel puțin 10 goluri marcate. Diferența este făcută de prima stagiune, cea din sezonul 2005/2006, când jucătorul de la FC Barcelona a marcat doar opt goluri. În aceeași perioadă, Cristiano Ronaldo evolua pentru Manchester United și înscria de 12 ori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo