Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, "abandonat" la PSG. Anunțul făcut de L'Equipe

Cristian Mihală

Actualizat 19/04/2022 la 17:30 GMT+3

Lionel Messi va rămâne singurul argentinian din lotul lui PSG, din vară, anunță L'Equipe. Icardi și Di Maria vor pleca sigur de pe Parc des Princes, în timp ce Paredes va fi transferat și el, dacă vine o ofertă bună pentru club.

Lionel Messi (PSG), lors de la réception de Lorient le 3 avril 2022

Credit imagine: Imago

PSG se pregătește de o revoluție în vară, atât la nivel de conducere tehnică și administrativă, cât și la nivel de lot. "Naufragiul" din optimile de finală ale Ligii Campionilor, împotriva lui Real Madrid, nu va trece neobservat, astfel că se anunță schimbări mari. Potrivit L'Equipe, Messi ar putea fi singurul argentinian care va ramane în capitala Franței sezonul viitor, o situație atipică pentru istoria recentă a clubului.
Primul care va pleca va fi Angel Di Maria. Argentinianul a fost titular în doar cinci meciuri în 2022, iar PSG nu are intenția de a-i prelungi contractul, în ciuda faptului că are o clauză prin care ar putea să își prelungească șederea la Paris încă un an, în cazul în care ambele părți sunt de acord. Doar că șefii clubului nu îi vor face o ofertă, accidentările dese pe care le-a suferit fiind, pe lângă evoluția ștearsă din acest sezon, un factor cheie al despărțirii. Cel mai bun pasator din istoria clubului va pleca, la fel ca și golgheterul all-time, Ibrahimovic, gratis, cel mai probabil la Benfica.

Icardi, Paredes și Pochettino, pe picior de plecare de la PSG

În ceea ce îl privește pe Icardi, situația este la fel de clară, chiar dacă acesta mai are contract până în 2024. Fostul jucător al lui Inter nu doar că joacă foarte rar, dar a intrat mereu în atenția presei de scandal din cauza relației cu Wanda Nara. Potrivit L'Equipe, acele episoade i-au supărat pe Leonardo și pe fani, care nu au ezitat să-l fluiere puternic duminică, contra lui OM, când a intrat pe teren în locul lui Kylian Mbappe. Adus pentru 50 de milioane de euro, Icardi a dezamăgit, iar PSG ar fi dispusă să renunțe la el pentru 20 de milioane de euro. Juventus și-a manifestat în trecut interesul pentru el și, în contextul plecării lui Dybala, "Bătrâna Doamnă" ar putea veni cu o ofertă.
Paredes este alt argentinian care ar putea părăsi Parisul, potrivit sursei citate. Mijlocașul transferat pentru 47 de milioane de euro în 2019 nu a reușit să se impună drept titular. Deși cu Pochettino a jucat destul de mult, realitatea este că vestiarul, cu excepția argentinienilor, nu este mulțumit de caracterul său. De altfel, L'Equipe subliniază că Paredes este considerat "câinele de pază" al lui Messi, un jucător de care îl leagă o mare prietenie. Tottenham s-a interesat deja despre situația lui în ianuarie și fotbalistul este conștient că, într-un an în care Mondialul se joacă în noiembrie, are nevoie de minute. Cum și Pochettino va pleca, Paredes nu va mai prinde probabil echipa prea des și va dori să dea curs unei noi provocări.
Această situație contrastează cu începutul erei arabe la Paris, când Javier Pastore, Ezequiel Lavezzi, Angel Di Maria sau Giovanni Lo Celso au fost atracția lui PSG. Acum, cel mai probabil Messi va rămâne singurul argentinian din lot.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo