Fără vreo șansă să câștige vreun trofeu important cu Barcelona, care trece printr-un moment critic, Messi era dispus să continue în Catalunya, dar problemele de ordin financiar au făcut imposibilă prelungirea contractului. Laporta visa ca argentinianul să evolueze gratis pentru formația blaugrana, lucru care, evident, nu s-a produs.
În trecut, Barcelona câștiga Liga Campionilor bazându-se pe magia tridentului Messi-Neymar-Suarez. Acum, la PSG, sud-americanul e din nou coleg cu vechiul său prieten, Neymar, lângă ei fiind și cel mai impresionant tânăr jucător din lume, Kylian Mbappe. Întrebat despre o comparație între cele două triplete de vis, Messi a explicat că lucrurile nu pot fi asemănătoare. Între timp, pentru Messi și Neymar au trecut anii, iar Luis Suarez și Kylian Mbappe au caracteristici total diferite, chiar dacă ambii sunt excepționali și marchează mult.
"În primul rând, vârsta e diferită! Eram tineri când eu și Neymar am început să jucăm. Acum, cel tânăr e Kylian. Iar Kylian și Luis Suarez sunt doi jucători extrem de diferiți. Luis este un număr "9" pur, un atacant de clasă, care are particularități bune în careu și e obișnuit să înscrie multe goluri. Lui Kylian îi place să fie mai mult la minge, e extrem de puternic și foarte rapid, te omoară dacă lași orice spațiu și înscrie mult și el. Sunt doi jucători spectaculoși, însă care au calități diferite", a spus Messi pentru France Football.
Cupa Mondială FIFA
Povestea de film a eroului Argentinei cu strămoși în Scoția! Tatăl său a jucat cu Maradona
ACUM O ORĂ
CITEȘTE ȘI
LOVITURĂ DE TEATRU: NOII PATRONI AI LUI NEWCASTLE NEGOCIAZĂ CUMPĂRAREA UNUI CLUB GIGANT AL EUROPEI

Pochettino, unul dintre motivele pentru care Messi a ales PSG

Intrat în conflict cu Pochettino la finalul partidei cu Lyon, când tehnicianul argentinian a decis să îl schimbe, Messi s-a împăcat rapid cu fostul antrenor al lui Spurs.
În fapt, fostul decar al Barcelonei a recunoscut că prezența lui Pochettino pe banca lui PSG a contribuit la decizia lui de a veni la Paris.
"Cu siguranță a ajutat la decizie. Ajută când antrenorul vine din aceeași țară ca și mine, că vorbim aceeași limbă, că ne cunoșteam, chiar dacă nu am avut ocazia să lucrăm împreună. Face lucrurile mai ușoare", a explicat argentinianul.
Interviul pentru France Football a fost realizat în contextul în care, ieri, francezii au anunțat cei 30 de "finaliști" la Balonul de Aur, trofeul urmând a fi adjudecat aproape sigur de argentinian, dacă ne raportăm la cotele oferite de bookmakeri.
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi a dezvăluit care e marele avantaj al Argentinei în Qatar! "E punctul forte al echipei"
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi, record negativ la Campionatul Mondial! E primul jucător din istorie care pățește asta
ACUM 2 ORE