După incidentul petrecut pe Parc des Princes, Mundo Deportivo a adus aminte de un conflict asemănător petrecut între același Alvaro Gonzalez și Lionel Messi, în urmă cu 4 ani. Cei doi se întâlneau în derby-ul Cataloniei - Barcelona vs Espanyol - pe vremea când Gonzalez evolua la rivala formației blaugrana.
În meciul de pe Camp Nou, fundașul iberic l-a lovit cu cotul pe Messi în momentul în care starul argentinian a încercat să-l dribleze. În urma contactului, Messi a căzut pe gazon, apoi a pornit un dialog aprins. Căpitanul Barcei i-a cerut socoteală lui Gonzalez, atrăgându-i atenția pentru gestul său.
"Ce vrei? Să te las să treci?", a replicat Alvaro Gonzalez. Apoi, tot apărătorul spaniol a continuat cu o insultă: "Ești foarte scund, ești chiar minuscul". Messi i-a răspuns: "Iar tu ești foarte slab la fotbal". "Da, avem dreptate amândoi", a fost ultimul cuvânt al lui Gonzalez, care a început să râdă.
Ligue 1
Pochettino nu mai e antrenorul lui PSG. Anunțul oficial al clubului francez
05/07/2022 LA 11:48
La finalul meciului din 2016, Alvaro a povestit cu mândrie și în detaliu conversația sa cu Messi:
"Am încercat să joc cât mai bine, ca să nu treacă de mine. Sunt sincer, am vrut să-l zdrobesc ca să nu mai înscrie alt gol. I-am spus că este scund, iar el mi-a spus că sunt slab. Avem amândoi dreptate și nu mai este nimic de spus. L-am făcut 'pitic', apoi el m-a umilit.", a povestit Alvaro Gonzalez, în 2016.

Neymar, victima rasismului în derby-ul PSG vs Marseille

La finalul derby-ului de aseară, dintre PSG și Marseille, Neymar a răbufnit pe contul de Twitter, unde a acuzat că a primit injurii cu tentă rasistă din partea lui Alvaro Gonzalez. Starul brazilian a mărturisit că regretă că nu l-a lovit în față pe fotbalistul de la Marseille pentru cuvintele oribile pe care acesta i le-a adresat. Pe filmarea VAR, se vede cum Neymar îl lovește cu palma peste ceafă pe Gonzalez, în timpul altercației din prelungiri.
"A fost ușor ca sistemul VAR să-mi surprindă 'agresivitatea'. Acum vreau să văd imaingea rasistului care mă numește 'maimuță nenorocită'. Asta îmi doresc să văd! Ce s-a întâmplat? Eu am fost eliminat, dar ce se întâmplă cu el? Singurul meu regret este că nu l-am lovit în față (n.r. - pe Alvaro Gonzalez).", a răbufnit Neymar după meciul dintre PSG și Marseille, pe contul de Twitter.

Replica lui Gonzalez, după ce Neymar a spus că regretă că nu l-a lovit în față, în derby-ul PSG vs Marseille

Replica lui Gonzalez a venit târziu în noapte, la două ore după ce Neymar l-a acuzat pentru rasism și a spus că regretă că nu l-a lovit în față. Fundașul lui Marseille a scris un mesaj pe care Neymar cu siguranță nu l-a primit deloc bine.
Gonzalez le-a transmis celor de la PSG că nu știu să piardă, apoi a negat acuzațiile venite din partea brazilianului:
"Nu există loc în lumea asta pentru rasism. Până acum am avut o carieră curată, în care am legat prietenii în mod regulat. Uneori trebuie să știi cum să pierzi și să accepți asta pe teren. 3 puncte incredibile astăzi! Mulțumesc familiei OM.", a scris Alvaro Gonzalez, pe contul de Twitter.
Per total, arbitrul derby-ului a arătat 17 cartonașe (5 roșii și 12 galbene), stabilind un record pentru Ligue 1, în secolul 21.
Ligue 1
Fratele lui Kylian Mbpappe îi calcă pe urme superstarului lui PSG. Cine e Ethan, puștiul de 15 ani
05/07/2022 LA 06:41
Ligue 1
Clauză "anti-PSG" pentru Vinicius
28/06/2022 LA 07:14