articol scris de Romeo Ene
Aducerea brazilianului ar putea însemna faptul că Messi va rămâne pe Camp Nou, în ciuda faptului că acesta a declarat că şi-ar dori să plece. Cu toate acestea, un transfer al lui Neymar pe Camp Nou în 2021 este imposibil. Pentru un club cu datorii de sute de milioane de euro, atât suma de transfer cât şi salariul jucătorului sunt investiţii foarte costisitoare pentru spanioli.
Catalunya Radio susţine că Barcelona ar fi gata să plătească 70 sau 80 milioane de euro în această vară ca taxă de transfer, dar această sumă ar fi insuficientă. Barcelona știe că PSG nu l-ar lăsa pe jucător să plece pentru suma respectivă.Chiar dacă contractul său este doar până în 2022, PSG va face eforturi mari pentru a se asigura că jucătorul nu pleacă, iar francezii nu uită faptul că au plătit nu mai puţin de 222 de milioane de euro pentru brazilian. Ca atare, anumite surse afirmă că Neymar nu va pleca pentru mai puţin de 150 de milionae de euro.
Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri din istorie raportat la inflație! Neymar nu e în top 7
06/12/2022 LA 16:39
https://i.eurosport.com/2017/07/30/2136321.jpg

Neymar, șanse minime să revină la Barcelona

Cealaltă problemă cu aducerea lui Neymar ar fi salariul său, deoarece acesta câştigă în prezent 70 de milioane de euro pe an. Barcelona nu se poate apropia de această sumă, având în vedere fondul de salarii pe care îl au catalanii, precum şi intenţia lor de a-l păstra pe Lionel Messi.
În acest caz, Neymar ar trebui să-și reducă considerabil așteptările salariale, așa cum vor trebui să facă majoritatea oamenilor de la Barcelona. Având în vedere că există surse care precizează că PSG ar fi dispusă să-i ofere acelaşi salariu, întrucât se află într-un potențial nou acord cu jucătorul, asta complică şi mai mult lucrurile pentru Barcelona. Neymar are parte de un sezon foarte bun în Champions League, astfel este de aşeptat ca acesta să aibă pretenţii salariale ridicate în sezonul viitor.
Având în vedere toate acestea, o posibilitate care ar putea funcționa pentru Barcelona ar fi să îl aducă pe jucător în vara anului 2022 după ce îi va expira contractul. Apoi, nu ar trebui să plătească o sumă de transfer către PSG, iar veniturile clubului ar trebui să revină la normal dacă pandemia se va termina, permițându-le să ofere salarii mai mari decât în prezent. Problema referitoare la acest aspect este cât de dificil îi va fi lui Neymar să aştepte până în 2022, fără să reînnoiască contractul cu francezii, asta din cauza faptului că presiunea din partea lui PSG va deveni din ce în ce mai ridicată.
Pe de altă parte, Neymar este fericit la Paris. "Voi rămâne la Paris. PSG este o echipă grozavă", a spus Neymar pentru RMC Sport, întrebat despre viitorul său după meciul de marți cu Bayern München. Acum suntem în semifinale şi putem visa. Sunt foarte fericit, ne-am confruntat cu o echipă mare precum Bayern. Acum suntem în semifinale şi trebuie să lucrăm mai mult, să ne îmbunătăţim jocul şi sperăm să facem o semifinală foarte bună.’’
Cupa Mondială FIFA
Neymar, discurs emoționant, după Brazilia - Coreea de Sud: "Mi-a fost teamă nu voi mai juca"
06/12/2022 LA 08:51
Cupa Mondială FIFA
Brazilia, în sferturile Cupei Mondiale după 4 goluri în 30 de minute în poarta Coreei de Sud
05/12/2022 LA 20:55