PSG a ajuns sezonul trecut în finala Champions League și nu are probleme pe plan intern, dar clubul din capitala Franței va avea de rezolvat 2 probleme delicate în perioada imediat următoare. Cei mai importanți doi jucători ai clubului, Neymar și Mbappe, mai au contract doar până în vara lui 2022. Francezul a anunțat deja conducerea că vrea să plece în vara anului viitor, dar oficialii parizieni încă speră să-l facă pe atacant să rămână.
Pentru conducătorii de la PSG, Mbappe este prioritatea numărul 1, poate de aceea până acum nu au demarat nicio discuție cu Neymar pentru prelungirea contractului. Deși presa din Hexagon a scris că brazilianul ar avea niște pretenții financiare extrem de ridicate, se pare că fotbalistul este cel care a făcut primul pas pentru deschiderea negocierilor în acest sens.
Conform TF1, starul de 28 de ani i-a trimis un mesaj lui Leonardo, directorul sportiv al clubului, prin care susține că e deschis să negocieze semnare unui nou contract.
Ligue 1
Rareș Ilie, dezvăluiri despre transferul în Franța! Ce își dorește de la duelul cu PSG
IERI LA 13:46
Lui Neymar îi place din ce în ce mai mult la Paris și este greu de crezut că se vor găsi multe cluburi care să-și permită să-l înregimenteze, din cauza salariului său uriaș, astfel că este foarte probabil ca brazilianul să rămână în continuare la PSG.
https://i.eurosport.com/2017/08/02/2138100.jpg

Revenirea lui Neymar la Barcelona, tot mai improbabilă

În sezonul trecut, au fost multe momente în care presa din Spania a scris că revenirea lui Neymar la Barcelona este probabilă, dar odată cu venirea pandemiei, e greu de crezut că mai este posibil acest lucru. Barcelona, la fel ca toate marile cluburi europene, are probleme financiare, deci e greu de crezut că i-ar putea plăti lui Neymar salariul pe care și-l dorește.
În plus, clubul catalan pare să-și fi schimbat foarte mult politica, iar aducerea unui jucător apropiat de vârsta de 30 de ani, care să fie și foarte costisitor, nu mai este o prioritate. Evident, politica clubului de pe Camp Nou va depinde și de rezultatul alegerilor pentru conducerea administrativă.
Neymar a jucat la Barcelona între 2013 și 2017, catalanii făcând o afacere excelentă din punct de vedere financiar cu brazilianul. Cumpărat cu 88 de milioane de € de la Santos, Neymar a fost cedat la PSG acum 3 ani pentru 222 de milioane de €.
De când a ajuns la PSG, atacantul brazilian a marcat 72 de goluri și a dat 45 de assist-uri în cele 91 de partide jucate. În cele 4 sezoane petrecute pe Camp Nou, Neymar a marcat 105 goluri și a dat 76 de pase decisive, formând unul dintre cele mai bune trio-uri de atac din istoria fotbalului alături de Messi și Luis Suarez.
Pentru naționala Braziliei, Neymar a marcat 64 de goluri, fiind al 2-lea marcator all-time, după legendarul Pele, care a marcat 77 de goluri. În mod normal este doar o chestiune de timp până când Neymar va deveni cel mai bun marcator din istoria "Selecao".
Fotbal
Messi și Neymar cu pasele, Kylian Mbappe cu golurile. Analiza jocului atacantului francez
IERI LA 12:05
Fotbal
Răspunsul oferit de un coleg al lui Neymar când a fost întrebat de relația acestuia cu Mbappe
28/09/2022 LA 12:32