Argentinianul a semnat în această după-amiază un contract pe 18 luni, cu opțiunea de prelungire pe încă un an. El va avea ca obiectiv titlul şi Champions League, trofeu de care PSG a fost mai aproape ca niciodată sezonul trecut, când a jucat finala.
Pochettino se află fără angajament din toamna anului 2019, de când s-a despărțit de Tottenham. În ultimele luni, în presa internațională s-a vorbit în multe rânduri despre o posibilă numire a argentinianului la echipe de top precum Manchester United, Barcelona sau Real Madrid, însă niciun zvon nu s-a materializat. Acum, după demiterea lui Tuchel, campioana din Hexagon a intrat pe fir şi cele două părţi au bătut palma.
Jesus Perez şi Miguel D'Agostino îi vor fi secunzi, Toni Jimenez va fi antrenor cu portarii, în timp ce Sebastian Pochettino, fiul său, va fi analist video. Cu primii 3, argentinianul a colaborat şi la Spurs, ei plecând odată cu el.
Fotbal
Messi, Neymar, Mbappe și Di Maria, cifre horror contra lui OM. Puștiul de 20 ani care i-a anihilat
ACUM 7 ORE
Informaţia a fost confirmată şi de PSG, francezii pregătindu-i sud-americanului un filmuleţ de prezentare emoţionant, de pe vremea când îmbrăca tricoul actualei campioanei din Hexagon (2001-2003).

Dele Alli, primul transfer al lui Pochettino la PSG?

Pochettino și Dele Alli au o relație foarte bună, începută în 2015. Managerul sud-american l-a urmărit atent pe Alli, care evolua la MK Dons, în ligile inferioare din Anglia. Pochettino a rămas impresionat de calitățile tânărului mijlocaș și l-a transferat la Spurs în schimbul a 5 milioane de lire.
Dele a devenit o piesă de bază în primul "11" al lui Tottenham. Sub comanda lui Pochettino, Alli a jucat inclusiv în finala UEFA Champions League din 2019, pierdută de londonezi în fața lui Liverpool.
Lucrurile s-au schimbat la 180 de grade în toamna trecută, odată cu demiterea lui Pochettino. Pe banca lui Tottenham a fost adus Jose Mourinho, care nu l-a privit cu ochi buni pe Dele Alli. Englezul a devenit rezervă de lux la Spurs, iar relația rece pe care o are cu managerul portughez a ieșit în evidență inclusiv la ultimul meci, când Dele a avut o ieșire nervoasă.
În aceste condiții, numirea lui Pochettino la PSG ar putea reprezenta salvarea lui Dele Alli, care își dorește enorm să prindă cât mai multe minute la cel mai înalt nivel. Astfel, există șanse reale ca managerul argentinian să încerce transferul lui Alli încă din luna ianuarie, pentru a întări linia mediană a parizienilor și pentru a-l revitaliza pe jucătorul descoperit în 2015.
Ligue 1
OM - PSG | Le Classique pune pe jar Franța
IERI LA 08:49
Ligue 1
Al-Khelaifi, rugat de mai mulți fotbaliști să scape de unul dintre starurile transferate de PSG
16/10/2021 LA 14:32