Site-ul franceblu.fr notează că 400 dintre angajații clubului au fost trimiși în șomaj parțial începând din 4 ianuarie. Acest număr înseamnă mai bine de jumătate din numărul angajaților, PSG având circa 700 de oameni în organigramă.
Partea sportivă nu a fost afectată de această decizie, care a fost luată în scopul de a economisi cât mai mulți bani în această perioadă critică pentru toată lumea. PSG a înregistrat pierderi de 124 de milioane de € până la 30 iunie 2020, dar acestea cu siguranță au crescut în a 2-a jumătate a anului trecut.
Șomajul parțial presupune că tuturor angajaților care intră sub incidența acestei hotărâri li se va reduce programul de lucru, iar aceștia vor lucra mai puțin de 5 zile pe săptămână, în funcție de postul fiecăruia.
Ligue 1
Galtier e sigur cu privire la viitorul lui Mbappe! Ce spune despre rămânerea lui Messi la PSG
26/11/2022 LA 09:47
Clubul francez a decis încă din martie să ia această măsură pentru personalul care lucra la casele de bilete, magazinele clubului sau la organizarea meciurilor, însă acum toți muncitorii, cu excepția celor care lucrează în departamanetul sportiv vor avea de suferit. De la departamentul de marketing, reprezentanții contabili sau de vânzări și până la avocații și directorii de departamente vor avea un program de muncă mai scurt și implicit vor fi plătiți mai puțin.
https://i.eurosport.com/2021/01/03/2965000.jpg

Vor accepta jucătorii reducerea salariilor?

Fotbalul frnacez se confruntă cu o criză majoră. Pe lângă pandemie, echipele din Ligue 1 sunt afectate și de scandalul cu drepturile de televizare, după ce spaniolii de la Mediapro nu și-au onorat contractul și nu au plătit decât o tranșă din banii promiși.
În aceste condiții, multe cluburi din Hexagon riscă să intre curând în insolvență sau chiar faliment. Nu este cazul celor de la PSG, dar parizienii trebuie să fie atenți în perioada următoare la felul în care își gestionează bugetul.
Multe cluburi importante din Europa au recurs deja la micșorarea sau reeșalonarea salariilor fotbaliștilor. Conducătorii primei ligi franceze au demarat astăzi discuții comune cu reprezentanții jucătorilor, în vederea ajungerii la un consens pentru reducerea salariilor.
Keylor Navas, portarul lui PSG, a declarat că fotbaliștii înțeleg situația deosebită cu care se confruntă cluburile: "Ca fotbaliști, ne dăm seama de situația generată de pandemie. În timpul lock-down-ului, am avut o reducere a salariului, dar nu știm ce se va întâmpla în continuare. Nu ni s-a cerut încă nimic."
Rămâne de văzut cum se vor încheia negocierile, dar părerile majoritare susțin că reducerea salariilor în masă, cu același procent pentru toți fotbaliștii din Ligue 1, nu este o soluție viabilă.
https://i.eurosport.com/2021/01/11/2969141.jpg
Ligue 1
Mbappe, atacat de un fost coleg de la PSG: "Nu înțelege că cei de lângă el sunt mai fenomene ca el"
25/11/2022 LA 10:20
Ligue 1
Mbappe ar trebui să părăsească PSG dacă vrea să evolueze, sugerează Pochettino
20/11/2022 LA 08:10