Ieri, Federația Franceză de Fotbal a anunțat suspendarea tuturor competițiilor pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului. Astfel, sezonul din Ligue 1 va fi suspendat pe o perioadă nedeterminată, alături de celelalte campionate tari din Europa: Premier League, La Liga, Bundesliga și Seria A.
După anunțul făcut de oficialii din Ligue 1, patronul lui Olympique Lyon a făcut o propunere suprinzătoare, care l-a amuzat teribil pe Dimitri Payet, unul din rivalii de la Marseille.
Jean Michel Aulas consideră că sezonul curent din Ligue 1 ar trebui declarat încheiat, urmând să se reia din luna august, de la 0.
Ligue 1
Comunicat dur al Ligii Spaniole de Fotbal după anunțul prelungirii transferului lui Mbappe la PSG!
22/05/2022 LA 08:08
"Cea mai bună soluție este anularea întregului sezon și în august să începem un nou campionat, cu fix aceleași echipe la start, de la zero. În acest fel, Liga și Federația de la Paris vor evita anumite procese din partea celor care se află în lupta pentru retrogradare. O altă decizie ar putea fi mult mai costisitoare.", a spus Aulas.

Payet: "Să-i ia cineva temperatura!"

Chiar dacă Aulas a făcut referire în mod expres la situația echipelor aflate în zona retrogradării, o astfel de decizie ar afecta semnificativ și situația cluburilor aflate în fruntea clasamentului. Printre acestea se numără și Marseille, echipă aflată pe locul secund și care traversează o formă impresionantă în sezonul curent.
Dimitri Payet, unul dintre oamenii de bază de la Marseille, a comentat propunerea lui Aulas și s-a arătat extrem de amuzat. Mai mult, mijlocașul de 32 de ani i-a recomandat în glumă, patronului lui Lyon, să meargă la un control.
"El chiar vorbește serios? Cred că este nebun. Ar trebui să-i ia cineva temperatura, cât mai repede! Care este situația actuală din campionat, după 28 de meciuri? Ok, acum înțeleg. Este o încercare bună.", a scris Payet pe contul de Twitter.
Prin mesajul respectiv, Payet a făcut referire la locul ocupat de Lyon în prezent (7), cu mult în urma podiumului din Ligue 1 și, în același timp, la 16 puncte în spatele rivalei Olympique de Marseille.
Potrivit ultimului raport, pe teritoriul Franței au fost confirmate 2281 de cazuri cu Covid-19 și 48 de decese. Momentan nu se știe exact ce se va întâmpla cu campionatele amânate din cauza pandemiei de Covid-19, declarată în urmă cu câteva zile de OMS.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Zidane și rolul său decisiv în telenovela Kylian Mbappé!
22/05/2022 LA 05:45
Ligue 1
Meci magic al lui Mbappe, imediat după ce a semnat prelungirea cu PSG
21/05/2022 LA 20:53