Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Plecarea lui Cavani, anunțată de oficialii lui PSG. Ce se va întâmpla cu atacantul uruguayan

Cosmin Cioboata

Actualizat 20/01/2020 la 10:52 GMT+2

Edinson Cavani a prins tot mai puține minute în actualul sezon în tricoul lui PSG, iar o despărțire de campioana Franței are șanse foarte mari să se ralizeze încă din această iarnă. Decizia a fost anunțată chiar de oficialii lui PSG, după ultimul meci jucat de formația lui Thomas Tuchel.

psg

Credit imagine: Getty Images

PSG a câștigat duelul din Cupa Franței împotriva lui Lorient, scor 0-1, și s-a calificat în optimile de finală, unde o va întâlni pe Pau, formația din Liga a 3-a care a învins-o pe Bordeaux. Golul victoriei a fost reușit de Pablo Sarabia, cu 10 minute înainte de final.
La finalul meciului cu Lorient, Leonardo, directorul sportiv al lui PSG, a oferit o declarație care a lămurit într-o proporție foarte mare viitorul lui Cavani la gruparea de pe Parc des Princes:
"Nu sunt sigur că Edinson va mai fi aici în februarie. Cavani se află pe final de contract și trebuie să analizăm toate posibilitățile. Vom lua o decizie în următoarele zile, împreună cu Edinson. Avem mult respect pentru el, iar orice sugestie din partea lui va conta.
Ne gândim să mai aducem un atacant, ca o măsură de precauție. Nu am avut vreun moment intenția de a scăpa de Cavani. Avem jucători care pot juca pe mai multe poziții, dar va fi greu să îl înlocuiască cineva. Dar, dacă el își dorește să plece, nu-l vom opri.", a spus Leonardo, citat de France Football.
Edinson Cavani (PSG) buteur face à Linas-Monthléry

Cavani, dorit de trei cluburi de top

Din punctul de vedere al lui Cavani, singura destinație pe care o acceptă este Atletico Madrid, cu care s-ar fi înțeles deja, conform informațiilor din presa spaniolă.
Cele două cluburi negociază în continuare, însă pare că madrilenilor le va fi foarte greu să ofere suma cerută de parizieni. Oficialii lui Atletico ar prefera să îl ia sub formă de împrumut, cu obligație de cumpărare în vară, ofertă care a fost respinsă însă imediat de PSG.
Alte două cluburi interesate de Cavani sunt Chelsea și Manchester United, care își doresc un atacant cu experiență. În aceste condiții, urguayanul pare omul potrivit pentru cele două formații din Premier League, care se vor lupta pentru semnătura sa.
Cavani este conștient că nu îl va ajuta deloc să forțeze o plecare, având exemplul colegilor Rabiot și Veratti, dar rămâne încrezător că va părăsi echipa chiar în această iarnă.
Edinson Cavani a ajuns la PSG în 2013, în schimbul sumei de 64,5 milioane de euro, plătită celor de la Napoli. Atacantul uruguayan a fost om de bază la trupa din capitala Fanței foarte mult timp, reușind să câștige 5 titluri de campion în Ligue 1. Uruguayanul a fost golgheterul lui PSG în sezoanele 2016/2017 și 2017/2018, reușind să înscrie, în total, 198 de goluri pentru formația lui Tuchel.
Contractul lui Cavani expiră în această vară, dar o mutare încă din perioada curentă de transferuri este foarte probabilă. 25 de milioane de euro este cota actuală de piață a jucătorului de 32 de ani, potrivit transfermarkt.com.
Cele mai tari transferuri sunt comentate în vlogul LIVE TRANSFERS, disponibil pe pagina de Facebook a Eurosport, în fiecare luni și vineri de la 18:00.
live transfers
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo