The Office of the Attorney General of Switzerland (OAG) a anunțat astăzi că a depus plângere împotriva fostului secretar general al FIFA, Jerome Valcke, dar și împotriva lui Nasser Al-Khelaifi, președintele celor de la Paris Saint-Germain!
Al-Khelaifi este pus sub acuzare din postura de președinte al BeIN Media Group. Valcke are mai multe capete de acuzare, printre care acceptarea de mită și falsificarea de documente, în timp ce Al-Khelaifi este acuzat că i-a oferit avantaje neachitate lui Valcke.
Valcke ar fi primit o plată de 500.000 de euro pe care a făcut-o ulterior către un terț pentru o vilă din Sardinia, după care Al-Khelaifi a cumpărat acea vilă prin intermediul unei companii în locul lui Valcke. Valcke a primit drepturi exclusive de a folosi vila pe o perioadă de 18 luni fără să plătească chiria estimată la o valore între 900.000 de euro și 1.8 milioane de euro.
Serie A
Leao ar putea deveni cel mai scump jucător vândut vreodată de Milan! Cine "sparge banca" pentru el
ACUM 5 ORE
Jerome Valcke nu a raportat avantajele primite către FIFA așa cum ar fi trebuit să o facă din postura de secretar general. Al-Khelaifi și un al treilea acuzat din caz sunt puși sub acuzare pentru stimulare financiară. În ceea ce privește falsificarea de documente, Valcke este acuzat că a modificat raportul financiar al companiei sale, Sportunited LLC în 2013 și 2014, trei plăți către acestea de la al 3-lea acuzat din caz fiind trecute ca împrumuturi.
Valcke este acuzat că s-a folosit de poziția de Secretar General la FIFA între 2013 și 2015 pentru a influența drepturile media pentru favorizarea Italiei și Greciei la diferite turnee astfel încât să favorizeze partenerii preferați. În schimbul acestui lucru, Valcke a primit 1.25 milioane de euro în 3 tranșe de la al 3-lea acuzat.
Jerome Valcke a fost suspendat de Comisia de Etică a FIFA în ianuarie 2016, apelul său fiind apoi respins la TAS. Procuratura Generală din Elveția susține că nu se va concentra pe cazul împotriva lui Al-Khelaifi după ce FIFA și-a retras plângerea făcută în urma înțelegerii făcute la Tribunal.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Cât de afectată va fi PSG dacă Mbappe va decide să plece din Franța! "Mă iau durerile de stomac"
ACUM 17 ORE
Ligue 1
Dovada clară că Mbappe va pleca de la PSG! Decizia de ultimă oră luată de conducerea parizienilor
IERI LA 17:21