PSG este probabil cel mai bogat club din lume, iar acest lucru este dovedit de faptul că "robinetul" qatarezilor care au preluat echipa în urmă cu un deceniu a fost mereu deschis. Transferuri de zeci și sute de milioane de € și salarii exorbitante pentru jucători și antrenori au transformat echipa pariziană într-o forță a continentului chiar dacă până în prezent aceasta nu a reușit să pună mâna pe trofeul Champions League.
Investițiile au fost însă la un nivel incredibil aproape în fiecare perioadă de mercato. Conducătorii grupăîrii din Hexagon au fost conștienți că pentru a face din PSG o echipă mare, trebuie să aducă jucători mari. Fără îndoailă, cel mai sonor nume care a ajuns pe Parc de Prices contra cost a fost Neymar.
Brazilianul aungea în 2017 la Paris, după un transfer care a rămas încă cel mai scump din istorie. PSG nu a negpociat cu Barcelona ci pur și simplu i-a plătit clauza de reziliere a brazilianului, în valoare de 222 de milioane de €. Dar investiția parizienilor în Neymar nu s-a rezumat la această sumă, fiind mult mai mare în realitate.
Liga
Cum ar fi arătat cele mai tari echipe din La Liga dacă nu ar fi vândut niciun jucător în ultimii ani
29/04/2022 LA 09:24

PSG a cheltuit o avere cu Neymar în doar 4 ani

Jurnaliștii de la El Mundo au intrat în posesia contractului pe care Neymar l-a semnat cu PSG, iar cifrele sunt amețitoare. Starul a semnat pe 3 august 2017 un contract pe 5 sezoane, având un salariu brut de 43.334.400 de €. În plus, în cazul în care va rămâne la PSG pentru un al șaselea sezon, salariul său ar ajunge la 50.556.117 de €. De asemenea, jucătorul avea dreptul să activeze o opțiune de a-și prelungi cu încă un an șederea la Paris, în aceleași condiții contractuale.
Una peste alta, mutarea lui Neymar la PSG a costat clubul francez 489.228.117 de € în total. Dar francezii nu par să regrete nimic, deoarece i-au propus brazilianului o prelungire a contractului, iar acesta a semnat un nou acord, valabil până în 2025.
În cele 4 sezoane petrecute până acum la PSG, Neymar a jucat 117 partide în toate competițiile, marcând 87 de goluri și oferind 52 de assist-uri. Brzazilianul a contribuit serios la cucerirea a numeroase trofee interne, dar nu și-a putu ajuta echipa să-și atingă marele obiectiv, câștigarea Champions League. A fost aproape în 2020, dar PSG a pierdut finala cu Bayern Munchen.
Însă timpul nu e pierdut și Neymar poate să-și îndeplinească marea dorință pe care a declarat-o public când a semnat cu PSG. În acest sezon, șansele vor fi mult mai mari, odată cu venirea la Paris a lui Messi, dar ași a altor fotbaliști de talie mondială.
Ligue 1
PSG, gata să renunțe la Neymar! Parizienii au stabilit suma pentru care ar accepta să-l cedeze
27/04/2022 LA 14:37
Ligue 1
Mbappe, sfătuit cu privire la viitorul său! "Aici poate ajunge cel mai bun și poate câștiga UCL"
19/04/2022 LA 07:39