Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG, forțată să renunțe la cei mai importanți fotbaliști! Ce se întâmplă cu Messi, Neymar, Mbappe

Irina Aldea

Publicat 22/01/2021 la 18:12 GMT+2

Pandemia de coronavirus îi obligă pe șeicii din conducerea lui PSG să regândească întreaga strategie privind gestionarea bugetului campioanei Franței.

Marco Verratti, Kylian Mbappé et Neymar (PSG)

Credit imagine: Getty Images

Criza economică generată de pandemia de coronavirus a lovit puternic (și) cele mai mari cluburi ale lumii. PSG se află printre ele, iar ultimul raport publicat de L'Equipe anunță dezastrul la trupa lui Pochettino. Francezii ar urma să înregistreze pierderi de 204 de milioane de euro în sezonul competițional 2020/2021, cu 60% mai mult decât anul trecut.
Din acest motiv, clubul trebuie să reducă în mod radical cheltuielile, iar șeicii din conducere vor fi nevoiți să vândă câțiva jucători importanți pentru a restabili situația financiară a trupei de pe Parc des Princes. În plus, PSG se preocupă în prezent de negocierile contractelor lui Kylian Mbappe și Neymar. Șeicii vor să păstreze starurile în Ligue 1, dar sunt nevoiți să aștepte evoluția pierderilor economice pentru a vedea ce măsuri trebuie să ia.

Șeicii s-au decis! Neymar, înainte de Mbappe. Messi rămâne ținta șeicilor

Fără doar și poate, pierderea celor 204 de milioane de euro le dă peste cap planurile șeicilor din conducere. Înainte de a lua o decizie clară în privința lui Neymar și Mbappe, șefii din Paris vor fi nevoiți să vândă alți jucători pentru a stabiliza bugetul clubului. Leonardo, directorul sportiv al lui PSG, a precizat că își dorește prelungirea contractelor lui Mbappe și Neymar, însă este de asemenea conștient că nu se poate să îi ai în echipă pe cei mai buni din lume pentru o perioadă îndelungată. Tocmai de aceea, Leonardo a trasat prioritățile, iar Neymar este dorit cu orice preț la Paris, fapt care ar putea contribui la plecarea lui Kylian Mbappe.
Neymar și Kylian Mbappé - PSG
În ciuda problemelor financiare preconizate, Messi încă se află pe radarul lui Leonardo, anunță Marca. Jurnaliștii spanioli transmit că visul șeicilor de a-l aduce pe Leo Messi pe Parc des Princes tocmai s-a complicat, dar conducerea lui PSG va încerca în continuare să găsească o soluție în acest sens: "Jucătorii grozavi așa cum e Messi vor fi mereu pe radarul lui PSG. Suntem și noi la masa cluburilor mari care urmăresc îndeaproape ce se întâmplă cu Leo la Barcelona, dar rămânem rezervați. Patru luni în fotbal înseamnă o eternitate, mai ales în vremuri ca acestea", a spus directorul sportiv al PSG pentru France Football în urmă cu câteva zile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo