PSG a demarat "operaţiunea" Mbappe, după ce a respins 4 oferte ale lui Real Madrid în perioada de mercato care s-a încheiat în urmă cu o săptămână. Pare ciudat că francezii au refuzat peste 200 de milioane de euro de la Perez pentru un fotbalist pe care îl pot pierde gratis în câteva luni, însă marele pariu al patronului de pe Parc des Princes e legat de prelungirea contractului lui Kylian.
Conform sport.es, marele atu avut de Al Khelaifi e legat de disponibilitatea financiară. El e convins că poate să acopere cu bani orice dorință a lui Mbappe de a merge la Real Madrid. Deja, jurnaliștii din Franța au anunțat că PSG îi făcuse o nouă ofertă starului de prelungire a contractului: 45 de milioane de euro/an, mai mult decât au Messi și Neymar. Și această variantă a fost declinată de Kylian, care probabil spera că se va ajunge la un acord, în ultima zi de mercato.
CITEŞTE ŞI:
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM 14 MINUTE

PSG pregăteşte o ofertă uluitoare pentru Mbappe

Doar că PSG își permite să fie extrem de flexibilă când vine vorba de salariul lui Mbappe, iar Real nu poate concura sub nicio formă la acest capitol. Evident, azi Kylian e limpede că își dorește să ajungă la Madrid, dar o ofertă uriașă a francezilor, dublată de o eventuală primă de instalare, ar putea să îl facă să se răzgândească.
Conform sursei citate, Al Khelaifi lucrează la o nouă ofertă, care, în mod normal, ar trebui să fie imposibil de refuzat. În prezent, Mbappe câştigă 566.000 dolari/săptămână (477.000 de euro). Ca atare, într-un an, vârful lui PSG câştigă aproape 23 de milioane de euro, conform angajamentului scadent în 2022. PSG îi va oferi un salariu brut de peste 100 de milioane, astfel că banii care vor ajunge în conturile campionului mondial vor depăşi 50 de milioane de euro în fiecare din anii de contract aferenţi noii înţelegeri.
În acest moment, partea financiară nu pare să fie atât de motivantă pentru Mbappe, dar cu greu va putea să spună "nu" unei astfel de sume. Dacă PSG va avea un sezon excelent, culminând cu trofeul Ligii Campionilor, iar Real va avea o stagiune modestă, nu e exclus ca atacantul din Hexagon să îşi reconsidere priorităţile. Mai ales că, presupunând că va refuza şi această ultimă ofertă a lui Al Khelaifi, probabil că PSG va supralicita în continuare.
Cele mai mari salarii din fotbal, în prezent
1. Lionel Messi - 1,3 milioane dolari/săptămână
2. Neymar - 836.000 dolari/săptămână
3. Luis Suarez - 793.000 dolari/săptămână
3. Antoine Griezmann - 793.000 dolari/săptămână
5. Gareth Bale - 690.000 dolari/săptămână
6. Kylian Mbappe - 566.000 dolari/săptămână
7. Cristiano Ronaldo - 531.000 dolari/săptămână
7. Kevin De Bruyne - 531.000 dolari/săptămână
9. David De Gea - 517.000 dolari/săptămână
10. Robert Lewandowski - 483.000 dolari/săptămână
Voi fi clar. Kylian Mbappé va continua aici, la Paris Saint-Germain. Nu-l vom vinde niciodată şi nu va părăsi clubul niciodată liber de contract. Imposibil | Al Khelaifi, în L'Equipe, în luna iunie
Premier League
Ronaldo, scos din sărite de doi coechipieri de la United! Pe cine e supărat, după ultimul meci
IERI LA 07:29
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
24/01/2022 LA 11:52