Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG - Reims 0-2. De 62 de partide campioana Franței nu mai pățise așa ceva

Cristian Mihală

Publicat 07/10/2019 la 13:38 GMT+3

Cel mai surprinzător rezultat al partidelor jucate în etapele intermediare de la jumătatea acestei săptămâni a venit de la Paris, acolo unde PSG a cedat cu 2-0 în confruntarea cu Reims. Campioana a jucat extrem de slab, fiind în unele momente de nerecunoscut.

Neymar con el PSG ante el Reims

Credit imagine: Getty Images

În ultimele etape, PSG nu a impresionat prin jocul prestat, însă a fost salvată în două rânduri de Neymar. Problemele în ofensivă continuă, însă, în condițiile în care Mbappe, Cavani și Icardi sunt accidentați. Mai mult, ca Tuchel să aibă și mai multe bătăi de cap, în confruntarea cu Reims s-a accidentat și Eric Choupo-Moting.
În aceste condiții, campioana ultimilor ani din Hexagon nu a reușit să pună foarte multă presiune pe adversari, iar în defensivă a părut în unele momente extrem de naivă. Hassane Kamara a deschis scorul pentru oaspeți, pentru ca în minutele de prelungire ale partidei Boulaye Dia să stabilească scorul final.
Astfel s-a încheiat seria de 22 de partide fără înfrângere acasă pentru PSG, echipă care a bifat primul meci din ultimele 62 fără gol marcat, pe teren propriu.
PSG nu primise vreun șut pe poartă în precedentele două partide, cu Real în Champions League și cu Lyon în campionat, dar de această dată și defensiva formației din capitala Franței a fost una nesigură. De altfel, tehnicianul Tuchel a recunoscut fair-play că orice alt rezultat decât victoria oaspeților ar fi fost incorect.
"Nu meritam mai mult în acest meci. Reims a jucat mult mai bine, noi nu am fost periculoși și nici nu am fost agresivi. E adevărat, avem patru atacanți de clasă și dintre aceștia doar unul a putut fi pe teren, dar și el vine după o accidentare", a spus Tuchel la final.

Tuchel a propus o formație surprinzătoare în PSG - Reims 0-2

Jurnaliștii l-au criticat pe Tuchel pentru modul în care a alcătuit primul 11, folosind câțiva fotbaliști fără experiență, precum Mbe Soh, puștiul de doar 18 ani titular surprinzător în banda dreaptă.
"Sunt alegerile mele. Dacă voi credeți că am greșit când am alcătuit formația, îmi asum această responsabilitate. Trebuie să fac alegeri înainte de fiecare meci. După partide, când vezi rezultatul, e ușor să comentezi. Eu cred în toți jucătorii și vreau să le dau șanse tuturor", a mai spus tehnicianul lui PSG.
După 7 etape din Ligue 1, PSG ocupă primul loc, cu 15 puncte. Adversara de miercuri, Reims, a urcat pe locul 8, cu 11 puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo