Situație tensionată pe Parc des Princes, chiar dacă formația din capitala Franței are maximum de puncte după 6 etape. La mijlocul săptămânii trecute, PSG a dezamăgit, reușind doar un egal cu FC Brugge, în Liga Campionilor. Aseară, formația lui Pochettino s-a chinuit cu Lyon, fiind condusă cu 1-0. Neymar, din penalty și Icardi, în prelungiri, întorcând rezultatul.
În minutul 76, Pochettino a luat o decizie surprinzătoare, alegând să îl scoată pe Messi. Deși echipa avea nevoie de gol, iar Mbappe părea varianta logică de schimbare, în contextul accidentării din Champions League. Tehnicianul argentinian a preferat să îl scoată pe conaționalul său, iar acesta a refuzat să îi strângă mâna, nemulțumit de alegere.
La final, Pochettino a încercat să minimizeze importanța gestului starului de 34 de ani, dar tot mai multe voci susțin că tehnicianul e într-o situație tot mai delicată la formația pariziană.
Liga Națiunilor UEFA
Messi și Ronaldo, întrecuți de un sârb care a reușit o performanță impresionantă la echipa națională
ACUM 5 ORE
"Toți știu că avem foarte mulți jucători de mare valoare, există un lot de 35 de fotbaliști. Antrenorul trebuie mereu să facă alegeri, atât înainte de meci, cât și în timpul lui. Mă raportez mereu la ce e mai bine pentru echipă și pentru jucători. Uneori alegerile sunt bune, alteori nu, uneori nemulțumesc jucătorii. Pentru asta sunt aici, să fac alegeri. Am vorbit cu Leo după partidă, l-am întrebat dacă are vreo problemă și mi-a zis că nu", a spus Pochettino la conferința de presă, potrivit getfootballnewsfrance.com.
CITEȘTE ȘI
VALENCIA – REAL MADRID 1-2 | "GALACTICII" LUI ANCELOTTI REVIN FANTASTIC PE ESTADIO DE MESTALLA ȘI SUNT LIDERI ÎN LA LIGA
De ce a fost schimbat Messi în PSG-Lyon 2-1
Întrebat de ce a apelat la această schimbare neașteptată, în contextul în care Messi poate rezolva oricând o partidă, prin calitatea sa, fostul antrenor al lui Spurs a vorbit despre faptul că acesta nu e la 100% din punct de vedere fizic și exista, în acest context, riscul unei accidentări.
"Am luat decizia de a-l scoate pe Messi pentru a îl proteja de o posibilă accidentare. Avem meciuri importante în față și dorim să îl protejăm", a explicat tehnicianul argentinian.
190 de minute a jucat până acum Messi la PSG, fără să reușească vreun gol sau vreo pasă decisivă.
International friendlies
VIDEO | Lionel Messi a ajuns la 100 de victorii cu Argentina și a sărbătorit cu o dublă încântătoare
ACUM 7 ORE
Ligue 1
Viitorul lui Messi, subiect de speculații! Care ar fi planurile starului pentru vara anului 2023
ACUM 20 ORE