Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Record negativ pentru PSG după înfrângerea cu Nantes! De când nu s-a mai întâmplat asta

Eurosport
DeEurosport

Publicat 15/03/2021 la 17:15 GMT+2

PSG a pierdut aseară meciul de pe teren propriu cu Nantes, scor 1-2, şi a rămas pe locul 2 în Ligue 1, la 3 puncte de liderul Lille.

Mauricio Pochettino (PSG)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Romeo Ene
PSG s-a calificat săptămâna trecută în sferturile UEFA Champions League, după ce a trecut de Barcelona. Totuşi, după meciul cu Nantes, trupa lui Pochettino a înregistrat un record negativ în privinţa partidelor pierdute de-a lungul unui sezon.
Pe lângă faptul că parizienii au făcut un pas greşit în lupta pentru titlu, înfrângerea cu Nantes demonstrează faptul că versiunea 2021 a lui PSG nu mai are un statut de campioană absolută. Teza accidentului, deja avansată de Pochettino, nu mai este valabilă.

PSG AR FI PUTUT TRECE PE PRIMUL LOC ÎN CAZUL UNUI SUCCES

''Inexplicabil''. Acesta este modul în care Mauricio Pochettino, tehnicianul lui PSG, a descris înfrângerea cu Nantes de pe Parc des Princes de aseară. Nantes se afla pe locul 19 înaintea partidei, iar succesul echipei lui Kombouare este cu atât mai surprinzător. A fost o înfrângere greu de anticipat, în contextul în care, în cazul unei victorii, PSG ar fi devenit lider în Franţa.
Mbappé şi restul echipei nu au reuşit să profite de paşii greşiţi făcuţi de Lille şi Lyon, care au remizat în această etapă cu Monaco şi Reims. Pentru PSG, este a doua înfrângere consecutivă pe teren propriu, în campionat, după eşecul cu Monaco din 21 februarie. După înfrângerea de la Lorient de la sfârşitul lunii ianuarie, Pochettino motivase faptul că a fost ''un accident'', însă prezentul îl contrazice.

3 ÎNFRÂNGERI ÎN PRIMELE 12 PARTIDE, O PREMIERĂ PENTRU PSG

Teoria accidentului se referă la o înfrângere cu caracter excepţional, însă, cu toate acestea, statisticile demonstrează contrariul. Duminică, după înfrângerea cu Nantes de pe teren propriu, PSG a ajuns la a 7-a înfrângere a sezonului în campionat, cea mai neagră serie de când QSI a preluat conducerea clubului francez, iar sezonul nu s-a terminat încă.
Contrar conferinței de presă susținute după înfrângerea de la Lorient, Mauricio Pochettino nu a menționat duminică faptul că înfrângerea a fost un accident. La microfonul Canal +, argentinianul a menționat că echipa sa a avut parte de un „meci inexplicabil” și a asigurat că „nu există scuze”.
Realist, tehnicianul argentinian ştie că nu va mai putea să-şi apere jucătorii la nesfârşit după astfel de evoluţii, deoarece ele au fost în număr mare în acest sezon pentru un club cu pretenţiile lui PSG. De asemenea, a devenit primul antrenor sub QSI care a înregistrat 3 înfrângeri în primele sale 12 meciuri pe banca parizienilor.

CAMPIOANĂ CU 7 ÎNFRÂNGERI, GREU, DAR NU IMPOSIBIL

O altă statistică îngrijorătoare se referă la faptul că, după meciul pierdut cu Nantes, PSG înregistrat al doilea eşec consecutiv pe teren propriu. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 2012. Această statistică reflectă o realitate îngrijorătoare pentru PSG, astfel ei nu mai sunt invincibili pe Parc des Princes. Ultima dată când PSG a pierdut 7 sau mai multe partide într-un sezon s-a întâmplat în 2011. Cu 8 înfrângeri în total, PSG a terminat pe locul 4, sub podium, acumulând 60 de puncte.
Astăzi, Parisul se află într-o luptă pentru titlu cu Lille, Lyon și Monaco. Au mai rămas 9 partide din acest sezon pentru ca PSG să câştige un nou campionat, ei având meciuri directe cu contracandidatele la titlu. De altfel, pe PSG o aşteaptă un program infernal, cu meciuri împotriva lui Lille de 2 ori, în optimile Cupei Franţei şi în campionat, şi cu Lyon în campionat.
A fi campion al Franţei cu 7 sau mai multe înfrângeri nu ar fi o premieră. Lyon a reuşit această performanţă de 4 ori, (2002, 2003, 2004 și 2008), precum şi Auxerre în 1996. Însă, pentru a realiza acest lucru, Pochettino trebuie să găsească soluţia câştigătoare pentru următoarele partide, iar PSG trebuie să acumuleze cât mai multe puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo