Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se reia sezonul în Ligue 1? Anunțul făcut de UEFA

Vlad Dumitrescu

Actualizat 08/06/2020 la 13:50 GMT+3

Sezonul din Ligue 1 ar putea fi reluat deși a fost oprit în aprilie, a anunțat UEFA.

Sezonul din Ligue 1 ar putea fi reluat, anunță UEFA

Credit imagine: Eurosport

Prim-ministrul francez Edouard Philippe a anunțat anularea tuturor evenimentelor sportive la sfârșitul lui aprilie iar clasamentul a fost decis printr-o medie de puncte pe meci, Paris Saint-Germain câștigând astfel titlul.
Însă după revenirea Bundesligii și celelalte campionate importante ale Europei au anunțat că își vor relua sezoanele. La Liga, Serie A și Premier League vor reveni la în următoarele săptămâni, meciurile disputându-se fără spectatori.
Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a adus în discuție ca sezonul din Franța să fie reluat după ce mai multe cluburi au amenințat că vor da în judecată. Ceferin a scris într-un comunicat oficial vineri: ”În primul rând vrem să clarificăm că este de competența ligilor naționale să decidă formatul competițiilor domestice, mai ales având în vedere măsurile de restricție valabile pentru fiecare țară”.
”După cum a menționat UEFA acum câteva săptămâni, decizia autorităților franceze să anuleze sezonul a fost luată relativ devreme”, a continuat el.
”Cu toate acestea și dacă ligile naționale se pot coordona cu autoritățile competente, ar fi posibilă o reluare a competițiilor cu data de 2 august ca termen limită pentru încheierea actualului sezon”, a precizat Ceferin.

Lyon cere pagube de 800 de milioane de euro

Jean-Michel Aulas, patronul celor de la Lyon, nemulțumit de faptul că nu se va mai relua campionatul în Franța, a declarat pentru postul de radio RMC: ”Cluburile din Ligue 1 vor să facă apel împotriva deciziei statului, este o inițiativă care a pornit de la patronul celor de la Saint Etienne. Statul este responsabil pentru oprirea campionatului, prim-ministrul a ordonat acest lucru așadar ei sunt responsabili pentru pagubele de 800 de milioane de euro pentru le vom pierde”.
”Poate de aceea a declarat ministrul Sportului că a fost decizia Ligii și a Federației de a schimba regulamentul care specifica ideea că un campion poate fi desemnat doar după etapa 38”, a completat el.
Liga Profesionistă de Fotbal din Franța a declarat-o pe Paris Saint-Germain drept noua campioană a Franței după oprirea definitivă a campionatului.
Astfel, Amiens și Toulouse au retrogradat în Ligue 2, cu toate că ar mai fi fost de jucat 10 etape. În Champions League se vor califica PSG, Marseille și Rennes în timp ce Lille, Reims și Nice vor merge în Europa League. Lyon, care a încheiat campania pe locul șapte, ratează cupele europene pentru prima oară din 1997.
picture

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo