Getty Images

St. Etienne a câștigat derby-ul cu Lyon grație unui gol marcat în minutul 90

St. Etienne a câștigat derby-ul cu Lyon grație unui gol marcat în minutul 90

07/10/2019 la 08:42Actualizare 07/10/2019 la 10:32

Într-un derby încins în care Lyon a avut posesia, iar St. Etienne a avut inițiativa, totul s-a încheiat pe Stade Geoffroy-Guichard cu victoria gazdelor, 1-0. Robert Beric, introdus pe teren în partea secundă, în minutul 80, a marcat singurul gol al meciului în minutul 90 și le-a oferit gazdelor victoria.

În urma acestui succes, băieții lui Claude Puel au părăsit locurile retrogradabile. St. Etienne este acum pe locul 13, chiar în fața rivalilor de la Lyon, care ocupă locul 14 cu 9 puncte în clasament.

Primul meci al lui Claude Puel pe banca tehnică a celor de la St. Etienne a reprezentat un succes major, asta pentru că rivalii plecau mari favoriți. Chiar și așa, băieții lui Sylvinho au ajuns la o serie de șapte meciuri fără victorie în clasamentul intern. În Champions League, în cadrul grupei G, Lyon stă ceva mai bine, ocupă locul secund cu un egal și o victorie.

St. Etienne se impune în "Derby du Rhone"

Lyon a terminat partida de la St. Etienne în 10 oameni, asta după ce fundașul Leo Dubois a părăsit terenul șchiopătând. Sylvinho efectuase deja toate cele trei schimbări la acel moment. La primul meci al lui Puel pe banca lui St. Etienne, fostul antrenor al lui Lyon, Southampton și Leicester City i-a oferit șansa de a începe titular lui Ryad Boudebouz, care s-a deovedit a fin un "pariu câștigător" fiindcă el a oferit pasa decisivă pentru golul târziu al lui Beric.

"Felicitări jucătorilor care au fost foarte concentrați! Au fost pe toată durata meciului agresivi și disciplinați. Avem o mulțime de lucruri de făcut, dar vom îmbunătăți aspecte ale jocului pe măsură ce creștem", a spus Puel la finalul partidei. Dacă pentru francez meciul cu Lyon a reprezentat un start bun, pentru Sylvinho meciul cu St. Etienne a fost fără îndoială un generator de presiune. Chiar dacă Lyon a avut posesia, băieții antrenorului brazilian nu au reușit să amenințe în niciun fel poarta lui Moulin.

Rezultate Ligue 1 – etapa a noua

RennesReims 0-1

Lille – Nimes 2-2

NantesNice 1-0

BrestMetz 2-0

ToulouseBordeaux 1-3

MontpellierMonaco 3-1

DijonStrasbourg 1-0

PSG – Angers 4-0

Amiens – Marseille 3-1