La prima vedere, PSG are în Neymar unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, însă statisticile arată că francezii au fost privați de aportul acestuia în jumătate din timpul scurs de la transferul său.
Neymar tocmai s-a refăcut după ultima accidentare și a revenit la antrenamentele lui PSG, în vederea supercupei Franței de mâine seară, pe care parizienii o vor juca contra lui Marseille., meci care ar putea fi primul pentru brazilian sub comanda lui Mauricio Pochettino.
Neymar nu a mai jucat din 13 decembrie, când a fost accidentat de o intrare dură a lui Thiago Mendes, în finalul meciului cu Olympique Lyon. De altfel, starul parizienilor a bifat doar 12 prezențe în acest sezon (7 în Ligue 1 și 5 în Champions League), ceea ce înseamnă mai puțin de jumătate din totalul meciurilor jucate de vicecampioana Europei (25).
Cupa Mondială FIFA
Brazilia, în sferturile Cupei Mondiale după 4 goluri în 30 de minute în poarta Coreei de Sud
ACUM 4 ORE

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Jurnaliștii francezi de la Eurosport au făcut o statistică privind meciurile jucate de brazilian încă din 2017, când PSG i-a plătit Barcelonei 222 de milioane de € în schimbul său. Rezultatele sunt dezastruoase pentru fotbalist, care a jucat în numai 52% din meciuri, în rest fiind accidentat, suspendat sau învoit de club.
Raportul prezențelor lui Neymar în fiecare sezon
  • 2017-2018: 57 meciuri PSG - 30 de meciuri Neymar
  • 2018-2019: 55 de meciuri PSG - 28 de meciuri Neymar
  • 2019-2020: 49 de meciuri ale PSG- 27 de meciuri Neymar
  • 2020-2021: 25 de meciuri PSG - 12 meciuri Neymar
Având în vedere suma plătită pentru el și salariul uriaș pe care îl încasează, Neymar a jucat mult prea puțin în această perioadă. E drept, în multe rânduri a fost decisiv pentru echipă, dar performanțele pe plan European au întârziat să apară, singurul rezultat notabil fiind ajungerea în finala Champions League de anul trecut.
Categoric, majoritatea absențelor lui Neymar se datorează accidentărilor suferite. El este un jucător extrem de tehnic, supus deseori atacurilor dure ale adversarilor, deci este foarte expus accidentărilor, dar nu putem să nu ne întrebăm dacă acestea nu se datorează cumva și slabei pregătiri fizice a brazilianului, sau nerespectarii întru totul a indicațiilor privind recuperarea după loviturile suferite.
https://i.eurosport.com/2020/12/14/2955623.jpg

PSG vrea să-i prelungească contractul lui Neymar

După numirea lui Pochettino pe bancă, ambițiile francezilor de a cuceri Champions League au crescut și mai mult. Pentru asta, parizienii trebuie să se asigure că își păstrează actualele staruri, iar apoi să încerce să își întărească lotul, discutându-se intens despre venirea lui Messi sau Aguero pe Parc de Princes.
Cum Mbappe ezită să-și prelungească contractul, fiind tot mai clar că atacantul vrea să plece la o altă echipă, semnarea unei noi înțelegeri cu Neymar devine imperios necesară pentru parizieni. Negocierile se poartă intens între club și jucător, iar presa din Hexagon notează că acordul nu este departe de a fi perfectat.
Dar merită pentru PSG să-și ocupe un procent semnificativ din bugetul de salarii cu un jucător care joacă doar jumătate din meciurile unui sezon? Evident, oficialii francezilor știu mai bine ce au de făcut, dar nu pot să nu ia în calcul și acest aspect.
https://i.eurosport.com/2021/01/11/2969141.jpg
Cupa Mondială FIFA
Veste uriașă pentru fanii Braziliei! Neymar a revenit la antrenamente și ar putea juca în optimi
IERI LA 12:41
Cupa Mondială FIFA
Brazilia, în alertă. Neymar va lipsi și din optimi și pare tot mai departe de revenirea la Mondial
02/12/2022 LA 10:07