În timp ce întreruperea campionatelor va afecta grav economia fotbalului la nivel de prime ligi, cluburile franceze de amatori sunt într-o situație mult mai disperată. În cea mai mare parte a timpului, în condiții normale, cluburile acestea se luptă oricum pentru a supraviețui. În măsura în care nu beneficiază de vreun ajutor în contextul crizei generate de COVID-19, aproape sigur cele mai multe echipe vor dispărea.
Eric Thomas, președintele Asociației Franceze de Fotbal Amator, a făcut deja apel la FFF pentru ajutor, fără vreun rezultat.
"Putem vedea că Federației noastre îi pasă mult mai mult de profesioniști și de echipa națională decât de cele aproximativ 15.000 de cluburi de amatori", explică Patrick Gonzalez pentru Le Figaro.
Fotbal
Fotbalistul care l-a urât pe Zidane cu toată ființa: "Am mers în baie și am fumat 250 de țigări!"
11/04/2020 LA 09:32
În demersul cluburilor din fotbalul amator s-a implicat și Patrick Gonzalez, președintele AS Saint-Priest.
"Suntem anihilați, deși cluburile de amatori sunt cele care fac fotbalul să funcționeze. În fiecare an, plătim peste 150 de milioane de euro: taxe de înregistrare, amenzi, taxe dearbitraj, licențe, organizarea de meciuri...Și acum suntem lăsați să ne scufundăm. Să nu mai vorbim de indemnizațiile de formare când vine vorba de transferurile jucătorilor care au devenit profesioniști. Sistemul de distribuție al banilor este la fel de neloial pe cât este de obscur. Deși plătim 150 de milioane de euro, primim doar 16 milioane de euro înapoi prin intermediul 'Fondului de ajutor pentru fotbal pentru amatori'!", a spus președintele lui AS Saint-Priest.
sursă foto: lefigaro.fr
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Omul bănuit că i-a dat COVID-19 lui Messi a primit amenințări cu moartea. Acesta este negativ
03/01/2022 LA 18:11
Ligue 1
Leonardo: "Primele luni ale lui Messi la PSG sunt spectaculoase, dacă te uiți pe statistică"
20/12/2021 LA 09:34