Fotbal
Ligue 1

Strigăt de neputință, în Franța: "Le pasă doar de profesioniști! Noi suntem anihilați, ne scufundăm"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

figaro

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
11/04/2020 la 15:27

Asociația Franceză de Fotbal Amator a publicat un manifest trimis către Federația Franceză de Fotbal, prin care cere schimbări în managementul fotbalului amator din Hexagon. În plină criză de coronavirus, echipele de amatori, care reprezintă baza sportului rege, sunt în prag de desființare.

În timp ce întreruperea campionatelor va afecta grav economia fotbalului la nivel de prime ligi, cluburile franceze de amatori sunt într-o situație mult mai disperată. În cea mai mare parte a timpului, în condiții normale, cluburile acestea se luptă oricum pentru a supraviețui. În măsura în care nu beneficiază de vreun ajutor în contextul crizei generate de COVID-19, aproape sigur cele mai multe echipe vor dispărea.

Eric Thomas, președintele Asociației Franceze de Fotbal Amator, a făcut deja apel la FFF pentru ajutor, fără vreun rezultat.

Fotbal

Fotbalistul care l-a urât pe Zidane cu toată ființa: "Am mers în baie și am fumat 250 de țigări!"

11/04/2020 LA 10:28

"Putem vedea că Federației noastre îi pasă mult mai mult de profesioniști și de echipa națională decât de cele aproximativ 15.000 de cluburi de amatori", explică Patrick Gonzalez pentru Le Figaro.

În demersul cluburilor din fotbalul amator s-a implicat și Patrick Gonzalez, președintele AS Saint-Priest.

"Suntem anihilați, deși cluburile de amatori sunt cele care fac fotbalul să funcționeze. În fiecare an, plătim peste 150 de milioane de euro: taxe de înregistrare, amenzi, taxe dearbitraj, licențe, organizarea de meciuri...Și acum suntem lăsați să ne scufundăm. Să nu mai vorbim de indemnizațiile de formare când vine vorba de transferurile jucătorilor care au devenit profesioniști. Sistemul de distribuție al banilor este la fel de neloial pe cât este de obscur. Deși plătim 150 de milioane de euro, primim doar 16 milioane de euro înapoi prin intermediul 'Fondului de ajutor pentru fotbal pentru amatori'!", a spus președintele lui AS Saint-Priest.

sursă foto: lefigaro.fr

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Ligue 1

Mouscron, la un pas să devină satelitul unui club important din Europa. Toate detaliile tranzacţiei

IERI LA 12:29
Ligue 1

Jordan Diakiese, fostul jucător al lui PSG, a încetat din viaţă la doar 24 de ani

23/05/2020 LA 12:49
Subiecte asemănătoare
FotbalLigue 1
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Fotbal

Prima reacție a lui Gerrard după transferul definitiv al lui Ianis Hagi

PESTE 25 MINUTE

Ultimele videoclipuri

Fotbal

#DORdeSPORT cu Florin Motroc

00:30:56

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe