Fotbal
Ligue 1

Tătăruşanu, transfer iminent de la Lyon? Dezvăluirea făcută de presa franceză

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

tata

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
24/10/2019 la 12:53

Ciprian Tătăruşanu va pleca foarte probabil de la Lyon în perioada de mercato din iarnă. Nici noul antrenor, Rudi Garcia, nu se va baza pe român, astfel că prese franceză anunţă că despărţirea e iminentă.

Ajuns la 33 de ani, Tătăruşanu a ales în vară să meargă la fosta campioană din Franţa, după ce i s-a promis că va apăra. Portarul ajunsese la un acord verbal cu Lyon pe când conducerea voia să-l vândă pe Lopes, titularul de drept. Francezii i-au promis lui "Tătă" că acesta va pleca și că el va rămâne numărul 1 la echipă. Numai că transferul lui Lopes a căzut, iar Sylvinho l-a folosit pe portughez în toate meciurile din campionat şi din Champions League.

Rezultatele au fost slabe pentru Lyon în acest sezon, iar staff-ul tehnic a fost schimbat. Dar nici noul antrenor, Rudi Garcia, nu îi va da vreo şansă românului, chiar dacă Lopes a comis aseară o gafă uriaşă, în Liga Campionilor. În consecinţă, Tătăruşanu vrea să obţină permisiunea de a putea pleca liber în iarnă, neputând să rămână rezervă eternă, chiar dacă este vorba de un club de prim plan din fotbalul francez.

Fotbal

“Virusuri vor mai veni, important e să ne găsească mai puternici” Tătărușanu despre viața din Franța

23/03/2020 LA 09:47

"Se poate ca statutul lui Tătăruşanu să se schimbe odată cu sosirea lui Rudi Garcia în locul lui Sylvinho? Nu! Fostul antrenor al lui OM tocmai l-a făcut pe Lopes căpitan şi nu sunt semnale că românul ar putea apăra", scriu jurnaliştii de la www.butfootballclub.fr, care concluzionează: "O plecare a lui Tătăruşanu în fereastra de transferuri din iarnă e mai mult decât posibilă".

Tătăruşanu, înapoi la Nantes?

O variantă pentru Ciprian Tătăruşanu ar putea fi chiar fostul club, Nantes, care traversează o formă excelentă în Ligue 1, fiind pe locul secund. După plecarea românului, "canarii" nu au transferat alt goalkeeper, împrumutându-l pe Alban Lafont, fost la Fiorentina.

Acesta a avut evoluţii foarte bune, dar dacă Nantes vrea să se lupte pentru un loc de Champions League va avea nevoie de un portar cu experienţă. În ciuda partidelor bune, Lafont are doar 20 de ani şi se poate dovedi prea "crud" pentru confruntările cu mare miză, aşa cum vor fi cele de pe final de sezon.

Ligue 1

Din cauza pandemiei de coronavirus, Tătărușanu a fost trimis în șomaj. Ce alte decizii a luat Lyon

19/03/2020 LA 13:51
Ligue 1

Patronul lui Lyon, Aulas vrea ca acest sezon să fie anulat și șters din cărțile de istorie

14/03/2020 LA 07:55
Subiecte asemănătoare
FotbalLigue 1Ciprian Anton Tatarusanu
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol