Având în vedere impactul coronavirusului, multe persoane din anturajul Barcelonei au sugerat că salariul lui Messi a devenit o adevărată povară pentru clubul catalan iar o prelungire a contractului ar putea aduce o micșorare a acestuia. Dacă adăugăm aici și nemulțumirea perpetuă a argentinianului cu persoanele din conducere și faptul că și-a exprimat clar dorința de a părăsi Camp Nou vara trecută, o plecare a sa din Barcelona pare perfect plauzibilă.
PSG și Manchester City par singurele cluburi capabile să-i satisfacă cerințele financiare ale argentinianului, dar francezii pot oferi mai mult de atât. Cei de la MARCA au compus o listă cu tot ce îi poate oferi clubul din capitala Franței.

Ce îi poate oferi PSG lui Lionel Messi

Ligue 1
Comunicat dur al Ligii Spaniole de Fotbal după anunțul prelungirii transferului lui Mbappe la PSG!
22/05/2022 LA 08:08
1. Un contract uriaș
PSG este unul dintre cele mai bogate cluburi din lume iar vedete precum Neymar, Keylor Navas, Kylian Mbappe și Mauro Icardi stau în capitala Franței pe sume consistente. Clubul francez ar putea să îi ofere lui Messi un salariu similar cu cel actual de la Barcelona sau chiar unul mai mare dacă își vor asigura noi fonduri prin vânzarea de jucători.
2. Proiectul sportiv
Champions League rămâne principalul obiectiv al lui PSG iar Lionel Messi ar putea face diferența din acest punct de vedere. Argentinianul de 33 de ani ar scrie istorie dacă ar câștiga acest trofeu cu PSG și s-ar reîntâlni astfel cu cel mai prestigios trofeu după cinci ani. Realitatea este că Barcelona pare foarte departe în acest moment de o performanță similară iar incertitudinea privind sezonul viitor nu este deloc atractivă.
3. O echipă ”all-star”
Messi ar sosi la o echipă care îi are deja în lot pe Neymar, Mbappe, Icardi, Navas, Di Maria, Veratti, Marquinhos, Paredes sau Rafinha.
4. Fețe cunoscute
Messi îi cunoaște deja bine pe unii din lotul parizienilor. El este prieten apropiat cu Neymar cu care a jucat anterior la Barcelona, dar și cu Angel Di Maria și Paredes de la naționala Argentinei. PSG mai are în lot și alți sud-americani precum Navas, Rafinha sau Marquinhos.
5. Calitatea vieții
Barcelona este cu siguranță un oraș superb, dar Parisul este capitala Franței și unul dintre cele mai importante orașe din lume. Cu siguranță, Messi ar avea tot ce are nevoie la Paris iar el și familia sa ar putea trăi liniștiți.
Ligue 1
Zidane și rolul său decisiv în telenovela Kylian Mbappé!
22/05/2022 LA 05:45
Ligue 1
Meci magic al lui Mbappe, imediat după ce a semnat prelungirea cu PSG
21/05/2022 LA 20:53