Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Totul e semnat!". Miliardarul John Textor a preluat o mare echipă din Europa

Cristian Mihală

Publicat 22/06/2022 la 09:00 GMT+3

"Totul este semnat", a anunţat, marţi, preşedintele lui Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, în legătură cu achiziţia unui pachet majoritar de acţiuni la OL Groupe de către Eagle Football Holdings, aparţinând americanului John Textor, deja proprietar al mai multor cluburi de fotbal, informează AFP.

John Textor, nouvel actionnaire majoritaire de l'OL en mai 2022

Credit imagine: Imago

"Ne-am înţeles, am dat mâna în cursul nopţii (duminică spre luni - n. r.) în videoconferinţă, iar luni la 03:00 totul era semnat", a declarat Aulas, precizând că un consiliu de administraţie a validat luni operaţiunea.
Aceasta prevede o cumpărare completă a acţiunilor Pathé şi IDG (respectiv 19,36% şi 19,85% din capital) şi o vânzare treptată a Holnest, holdingul de familie al lui Jean-Michel Aulas, care deţine 27,72% din capital.
Potrivit acestui acord, Jean-Michel Aulas, care are 73 de ani, îşi va păstra postul "cel puţin trei ani", a precizat preşedintele lui OL. "John a vrut să rămân (...), nu a fost o obligaţie, ci o dorinţă a fanilor" şi a tuturor celor care participă la viaţa clubului, a spus el.
Americanul a ţinut să dea asigurări în timpul conferinţei de presă. "Sunt aici ca resursă", a subliniat Textor de mai multe ori.
"OL a construit un echilibru incredibil între sport şi divertisment", mai ales cu stadionul său Arena, a mai subliniat el.
Gruparea listată la bursă, a menţionat el, "şi-a întins deja aripile peste graniţe, este un brand cunoscut peste tot, este al douăzecilea club din lume, nu văd de ce aş veni eu să schimb totul".
3 miliarde de euro este averea avută de John Textor, care e acționar și la Botafogo, dar și la Crystal Palace. El deține de asemenea pachetul majoritar de acțiuni la clubul belgian de ligă secundă RWD Molenbeek.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo