Messi a fost prezentat astăzi oficial la PSG, care devine astfel un adevărat dream-team la nivelul fotbalului euroopean. Gruparea de pe Parc de Princes avea oricum o echipă stelară, dar odată cu achizițiile din această vară a devenit de departe cea mai atractivă echipă din Europa.
Multă lume se întreabă totuși cum pot parizienii să respecte regulile fair-play-ului financiar având atâția fotbaliștii cu salarii colosale în lot. Resursele financiare ale francezilor sunt nelimitate, iar acest lucru s-a văzut încă din 2011, de când echipa a fost preluată de familia regală a Qatarului.
Acest lucru nu este privit cu ochi buni de toată lumea fotbalului, deoarece se consideră că prin cheltuielile masive ale celor de la PSG, spiritul concurenței este distrus.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
IERI LA 16:31
Borussia Dortmund este primul mare club din Europa care a reacționat vehement față de mutarea lui Messi la PSG. Hans-Joachim Watzke, directorul general al echipei germane, a taxat transferul lui Messi, având și o remarcă ironică.
"PSG are mijloace economice diferite față de 85% dintre echipele europene. E clar că asistăm la o concurență neloială, și asta se întâmplă de mult. Nu sunt invidios. Sincer, nu mi-ar plăcea să îngenunchez în fiecare dimineață la ora 4 în fața emirului Qatarului", a declarat Watzke pentru Bild.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199163.png

Al-Khelaifi insistă că PSG respectă fair-play-ul financiar

Președintele celor de la PSG, Nasser Al Khelaifi, a fost întrebat de către jurnaliști ce se întâmplă cu regula Fair-Play-ului financiar, dacă clubul pe care-l conduce respectă această regulă. Șeicul din concuderea lui PSG a oferit un răspuns fără echivoc.
"Urmăm cu strictețe regulamentul Fair-Play-ului financiar încă din prima zi. Înainte de a face ceva, echipa noastră responsabilă cu domeniul finanțelor verifică totul. Am avut capacitatea de a-l transfera pe Messi datorită regulii Fair-Play-ului financiar și vom respecta întotdeauna regulile", a transmis Nasser Al Khelaifi la conferința de prezentare a lui Lionel Messi.
Chiar dacă sumele de transfer nu ridică semne de întrebare, tocmai pentru că mai mulți jucători au venit liberi de contract la PSG, în privința salariilor există șanse ca forul internațional să ridice serios din sprâncene. În sezonul 2019/2020, 99% din veniturile lui PSG s-au dus spre plata salariilor, fapt care le poate crea probleme șeicilor de la Paris.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51
Ligue 1
Un star al lui PSG dezvăluie: "Mi-ar plăcea să joc la Real Madrid"
07/05/2022 LA 04:39