O cursă incredibilă pentru titlu în Franța s-a încheiat cu succesul lui Lille, echipă antrenată de Christophe Galtier, omul care a reușit să pună punct hegemoniei celor de la PSG (au câștigat șapte din ultimele opt trofee).Performanța lui Lille e de-a dreptul răsunătoare, în contextul în care PSG are un buget uluitor și are în lot jucători dintre cei mai râvniți la nivel mondial.
Ca să învingi PSG în Ligue 1 este excepțional! Mama, care este în prezent într-un centru de reabilitare, îți trimit dragostea mea! Tata, care este acolo sus, titlul ăsta e pentru tine - Christophe Galtier
De partea cealaltă, echipa din nordul Franței, de trei ori mai ierftină decât cea antrenată de Mauricio Pochettino, a fost forțată să renunțe la cei mai buni jucători în ultimii ani, pentru a fi pe linia de plutire din punct de vedere financiar, astfel că Galtier a fost nevoit să cântărească de mai multe ori fiecare decizie pe care a luat-o pe banca lui Lille, dar în final s-a dovedit valoarea tehnică a antrenorului în vârstă de 54 de ani.
Ligue 1
Mbappe și Benzema, în cursa pentru titlul de cel mai bun fotbalist din Franța! Cine sunt candidații
04/05/2022 LA 10:05

Cine este Christophe Galtier, omul care a dus titlul la Lille și a oprit hegemonia lui PSG

Galtier este un antrenor care a pregătit în întreaga sa carieră doar dpuă echipe. Francezul a debutat în 2009 la Saint Etienne și a preluat-o pe Lille în 2017. La acel moment, Lille se afla pe locul 18 în clasamentul din Ligue 1, salvând echipa în primul sezon de la retrogradare. Patru ani mai târziu, Galtier a învins colosul PSG și a cucerit titlul într-unul dintre campionatele de vârf ale Europei.
În cele opt sezoane petrecute la Saint Etienne, Galtier a cucerit un singur trofeu, Cupa Ligii în 2013, atunci când a fost desemnat antrenorul anului în Franța, trofeu individual pe care avea să-l primească din nou în 2019. După doar un an petrecut la Lille, după ce a salvat-o de la retrogradare, trupa a încheiat sezonul 2018/2019 pe locul 2 şi şi-a asigurat prezenţa în grupele UEFA Champions League.

Arhitectul Galtier, omul care a salvat-o pe Lille de la retrogradare și a adus și titlul la echipă câteva sezoane mai târziu

În ultimii 3 sezoane, Lille a vândut fotbaliști în valoare de 320 de milioane de euro, dar grație inspirației formidabile nu doar că a reușit să rămână în top, dar acum s-a încoronat campioana Franței. Staff-ul tehnic și conducerea au făcut un efort impresionant, reușind să aducă în locul celor plecați jucători de mare valoare, pe care îi ochiseră și alte formații mari din Europa.
Privind spre viitor, Galtier e posibil să ajungă chiar la o altă echipă din Ligue 1. Christophe Galtier, al cărui contract cu Lille expiră în perioada următoare, imediat după finalul sezonului, a fost ofertat de Nice, echipă care a hotărât să se despartă, conform contractului, de antrenorul român, Adrian Ursea. Totuși, e posibil ca șefii lui Lille să-i ofere o înțelegele nouă lui Galtier, după câștigarea titlului în Franța.
Fotbal
Christophe Galtier, cel mai "francez" antrenor de top
27/10/2021 LA 12:03
Ligue 1
Lille este noua campioană a Franței! Cum a reușit să oprească hegemonia lui PSG
23/05/2021 LA 21:00