Mbaape a fost desemnat de Centrul Internaţional pentru Studiul Sportului drept jucătorul cu cea mai bună cotă din lume. Potențialul jucătorului din Hexagon e uriaș, la 21 de ani având cifre superioare lui Messi și Ronaldo la aceeași vârstă. Francezul e deja campion mondial și toate cluburile mari din Europa, în frunte cu Real Madrid, visează să îl transfere.
Salariul actual al lui Mbappe este relativ mic, dacă ne raportăm la cel mai bine plătiți jucători din lume. Conform datelor L'Equipe, ar fi vorba de undeva la 15 milioane de euro pe sezon - cu doar trei miliaone mai mult față de salariul inițial primit de Mbappe când a ajuns la PSG de la Monaco, pentru 180 de milioane de euro, în vara lui 2017.
Contractul lui Mbappe se încheie în 2022 iar planul lui PSG de a-l păstra cu orice preț are o justificare clară: Real Madrid și chiar Liverpool îl curtează insistent pe campionul mondial, astfel că formația care domină de ani buni campionatul din Hexagon ar putea să îl piardă pe jucător mult sub prețul pieței sau chiar gratis, dacă nu îl va vinde până în iarna anului 2021.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24

O nouă încercare a lui PSG să îl păstreze pe Mbappe

PSG a făcut eforturi susținute de a-l convinge pe tânărul fotbalist să își prelungească înțelegerea, dar s-a lovit mereu de refuzul acestuia. Până în primăvară, când Mbappe le-a transmis oficialilor că e dispus să discute. Parizienii i-au pregătit dublarea salariului - 30 de milioane de euro/sezon -, dar francezul și-a luat un timp de gândire, nevenind până în acest moment cu un răspuns oficial.
Ca atare, PSG a supralicitat, iar le10sport.com anunță că oficialii campioanei Franței au făcut o nouă ofertă, de 38 de milioane de euro/sezon. Adică exact cât i-au oferit și lui Neymar pentru a prelungi înțelegerea. Dacă va accepta, Mbappe ar deveni al treilea cel mai bine plătit jucător din lume, după Messi și Ronaldo.
Parizienii sunt foarte speriați de Real Madrid, în condițiile în care Florentino Perez nu a făcut niciodată un secret că îl vrea pe francez la Real; se preconiza că va încerca să îl aducă pe Bernabeu în vara lui 2021, când el va mai avea doar un an de contract. Este o strategie similară cu cea folosită în cazul lui Eden Hazard, pentru care Real a plătit 100 de milioane de euro, un preț sub cota de piață a belgianului la acea vreme. Real a încercat să îl convingă pe Mbappe să nu își prelungească contractul dar nu a reușit să facă acest lucru într-un mod prea discret, astfel că relațiile cu PSG sunt în acest moment destul de tensionate.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Liga
Real Madrid, all in pentru Haaland și Mbappe! Suma uriașă pregătită pentru cele două transferuri
17/01/2022 LA 09:03
Ligue 1
PSG, neînvinsă în Ligue 1 de 11 etape! Mbappe a ratat șansa de a aduce victoria la Lyon
09/01/2022 LA 21:42