Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ultima ofertă a lui PSG pentru Mbappe! Salariul oferit vârfului de 21 de ani

Cristian Mihală

Actualizat 09/06/2020 la 14:49 GMT+3

PSG e gata de orice sacrificiu financiar pentru a-l convinge pe Kylian Mbappe să semneze un nou contract. Vârful francez de 21 de ani e momit cu un salariu anual de 38 de milioane de euro, care l-a transforma în al treilea cel mai bine plătit jucător din lume.

Lui Kylian Mbappe îi expiră contractul cu PSG în 2022

Credit imagine: Getty Images

Mbaape a fost desemnat de Centrul Internaţional pentru Studiul Sportului drept jucătorul cu cea mai bună cotă din lume. Potențialul jucătorului din Hexagon e uriaș, la 21 de ani având cifre superioare lui Messi și Ronaldo la aceeași vârstă. Francezul e deja campion mondial și toate cluburile mari din Europa, în frunte cu Real Madrid, visează să îl transfere.
Salariul actual al lui Mbappe este relativ mic, dacă ne raportăm la cel mai bine plătiți jucători din lume. Conform datelor L'Equipe, ar fi vorba de undeva la 15 milioane de euro pe sezon - cu doar trei miliaone mai mult față de salariul inițial primit de Mbappe când a ajuns la PSG de la Monaco, pentru 180 de milioane de euro, în vara lui 2017.
Contractul lui Mbappe se încheie în 2022 iar planul lui PSG de a-l păstra cu orice preț are o justificare clară: Real Madrid și chiar Liverpool îl curtează insistent pe campionul mondial, astfel că formația care domină de ani buni campionatul din Hexagon ar putea să îl piardă pe jucător mult sub prețul pieței sau chiar gratis, dacă nu îl va vinde până în iarna anului 2021.

O nouă încercare a lui PSG să îl păstreze pe Mbappe

PSG a făcut eforturi susținute de a-l convinge pe tânărul fotbalist să își prelungească înțelegerea, dar s-a lovit mereu de refuzul acestuia. Până în primăvară, când Mbappe le-a transmis oficialilor că e dispus să discute. Parizienii i-au pregătit dublarea salariului - 30 de milioane de euro/sezon -, dar francezul și-a luat un timp de gândire, nevenind până în acest moment cu un răspuns oficial.
Ca atare, PSG a supralicitat, iar le10sport.com anunță că oficialii campioanei Franței au făcut o nouă ofertă, de 38 de milioane de euro/sezon. Adică exact cât i-au oferit și lui Neymar pentru a prelungi înțelegerea. Dacă va accepta, Mbappe ar deveni al treilea cel mai bine plătit jucător din lume, după Messi și Ronaldo.
Parizienii sunt foarte speriați de Real Madrid, în condițiile în care Florentino Perez nu a făcut niciodată un secret că îl vrea pe francez la Real; se preconiza că va încerca să îl aducă pe Bernabeu în vara lui 2021, când el va mai avea doar un an de contract. Este o strategie similară cu cea folosită în cazul lui Eden Hazard, pentru care Real a plătit 100 de milioane de euro, un preț sub cota de piață a belgianului la acea vreme. Real a încercat să îl convingă pe Mbappe să nu își prelungească contractul dar nu a reușit să facă acest lucru într-un mod prea discret, astfel că relațiile cu PSG sunt în acest moment destul de tensionate.
picture

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo