PSG a ridicat foarte mul ștacheta în Ligue 1 prin performanțele din ultimii ani, iar acest lucru obligă celelalte formații din Franța să găsească soluții pentru a face față concirenței. Posibilitățile financiare ale celor de la PSG fac ca diferența să fie uriașă între clubul din capitală și celelalte formații, dar acest lucru s-ar putea schimba în viitor.
St.Etienne este aproape de a fi cumpărată de Norodom Ravichak, prințul moștenitor al regelui Cambodgiei, Norodom Sihamoni. Presa franceză a scris că acesta e dispus să ofere 100 de milioane de € pentru cel mai titrat club al Franței în privința numărului de titluri câștigate în era profesionistă (10).
Ligue 1
Pochettino nu mai e antrenorul lui PSG. Anunțul oficial al clubului francez
05/07/2022 LA 11:48
St.Etienne are 10 titluri în palmares, dar ultimul dintre ele a fost câștigat în 1981. În ultimii ani, clubul care se bucură de susținerea unui număr mare de fani înfocați s-a zbătut mai mereu pentru evitarea retrogradării, dar noii investitori promit să transforme echipa într-o forță în Ligue 1.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223718.png

Vânzarea lui St.Etienne, sub semnul controversei

Operațiunea de vânzare a clubului St.Etienne către Norodom Ravichak este legată de mai multe controverse. Conform eurosport.fr, jurnalistul de investigație Jack Abramović-Davies, specialist în chestiuni legate de Asia de Sud-Est, a publicat un articol în care arată că Norodom Ravichak are strânse legături cu un scandal de dare de mită către un oficial FIFA în urmă cu mai mulți ani.
Coform informațiilor apărute în Hexagon prințul cambodgian este un apropiat al lui Nasser Al Khelaifi, președintele lui PSG, care a fost și el acuzat în acel proces, în care s-ar fi mituit un oficial al forului mondial pentru câștigarea unei licitații privind drepturile de difizare a Campionatului Mondial din 2026 și 2030 în țările din Asia.
Fostul secretar general al FIFA, Jerome Valcke, a fost cel acuzat că ar fi primt mită de la Al Khelaifi, pentru a facilita cedarea drepturilor TV pentru competițiile amintite către o companie anume. Presupusa mită a venit sub forma a 18 luni de utilizare exclusivă a unei vile din Sardinia, ceea ce i-ar fi adus lui Valcke un câștig de aproximatic 1,8 milioane de €.
Suporterii lui St.Etienne sunt sceptici în privința vânzării clubului unui om legat de atâtea controverse, dar conform L'Equipe operațiunea are șanse mari să fie finalizată.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223565.jpg
Ligue 1
Fratele lui Kylian Mbpappe îi calcă pe urme superstarului lui PSG. Cine e Ethan, puștiul de 15 ani
05/07/2022 LA 06:41
Ligue 1
Clauză "anti-PSG" pentru Vinicius
28/06/2022 LA 07:14