Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vieira, demis de la Nice! Antrenorul român Adrian Ursea i-a luat locul pe banca tehnică

Cosmin Cioboata

Actualizat 04/12/2020 la 15:41 GMT+2

Nice s-a despărțit de antrenorul Patrick Vieira, după ce formația franceză a ajuns la 5 înfrângeri consecutive în toate competițiile.

Patrick Vieira avec l'OGC Nice en Ligue Europa en 2020

Credit imagine: Getty Images

Postul de antrenor principal al lui Nice va fi preluat de românul Adrian Ursea (53 de ani), care până acum a îndeplinit rolul de secund al lui Vieira.
Nice trece printr-o perioadă dificilă, fără victorie de la începutul lunii noiembrie. Francezii au fost învinși aseară de Bayer Leverkusen în penultima etapă din grupele Europa League, scor 2-3, bifând a 4-a înfrângere din actuala stagiune europeană. Cu un singur meci rămas din faza grupelor, Nice nu mai are vreo șansă de calificare în "16-imi".
Nice nu stă deloc bine nici în campionat. Echipa pregătită până acum de Vieira se află pe locul 11 în Ligue 1, la 8 puncte în spatele liderului PSG.

Adrian Ursea, noul antrenor principal al lui Nice, după demiterea lui Vieira

Oficialii lui Nice n-au mai avut răbdare și au decis să-l demită pe Vieira, legendarul mijlocaș al lui Arsenal, după 2 ani și jumătate aflați la cârma echipei.
Nice a anunțat că noul antrenor principal va fi Adrian Ursea. Fost jucător la echipe precum Rapid, Petrolul și Stade Nyonnais, Ursea a fost adus în staff-ul tehnic al lui Nice în 2016, îndeplinind mai întâi rolul de secund al lui Lucien Favre, actualul tehnician al Borussiei Dortmund. În 2019, Ursea a avut o scurtă aventură, de 4 luni, la Servette U21, apoi a revenit la Nice pentru a-l ajuta pe Vieira.
Conducerea francezilor are încredere că Ursea cunoaște foarte bine lotul actual, motiv pentru care se va baza pe el de acum înainte.
"Conducerea clubului a decis că Adrian Ursea va fi noul antrenor al primei echipe", au anunțat cei de la Nice, pe site-ul oficial.
Adrian Ursea, noul antrenor al lui Nice, după demiterea lui Patrick Vieira

Adrian Ursea, față în față cu provocarea carierei, pe banca lui Nice

Primul meci al lui Nice cu antrenorul român în funcția de "principal" va fi duminică, împotriva lui Reims. De notat că la Nice se află și un jucător austriac cu origine română: Flavius Daniluc (19 ani).
De-a lungul carierei, Ursea le-a mai pregătit pe Servette Geneva (secund), Meyrin și Neuchatel Xamax (secund), din Elveția.
În plus, Ursea a mai lucrat și ca scouter și instructor pentru Federația Elvețiană.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo