Wijnaldum a fost unul dintre cei mai curtați fotbaliști în această perioadă de mercato. Faptul că olandezul a fost liber de contract l-a transformat într-un fotbalist foarte atractiv pentru marile cluburi.
FC Barcelona a fost cea mai insistentă, Ronald Koeman dorindu-l foarte mult pe jucătorul pe care îl cunoștea foarte bine de la naționala Olandei. Negocierile însă s-au prelungit prea mult și Wijnaldum a ales în cele din urmă să semneze cu PSG, mutarea fiind oficializată acum câteva zile.
Principalul motiv pentru care PSG a câștigat cursa cu Barcelona pentru semnătura lui Wijnaldum a fost oferta mult superioară din punct de vedere financiar. Parizienii îi oferă un salariu anual de 8 milioane de €, în timp ce propunerea catalanilor se rezuma la jumătate.
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
ACUM 13 ORE

Wijnaldum: "PSG s-au mișcat mai repede și au fost mai hotărâți."

În timp ce se pregătește de EURO, Wijnaldum a vorbit în cadrul unei conferințe de presă și despre mutarea sa la PSG, explicând motivele care l-au determinat să aleagă gruparea de pe Parc De Princes în detrimentul Barcelonei.
"A fost destul de dificil să aleg. Am negociat cu FC Barcelona timp de patru săptămâni, dar din păcate n-am ajuns la un acord. Cei de la PSG s-au mișcat mai repede și au fost mai hotărâți.
Îmi place foarte mult proiectul pe care mi l-au propus cei de la PSG. A fost foarte greu să aleg, pentru că două echipe uriașe au vrut să mă transfere. Am vrut să merg la Barcelona, dar nu ne-am înțeles, iar cu PSG totul a mers mai bine și mai repede.", a declarat Wijnaldum, citat de sport.es.
În ceea ce privește Campionatul European, Wijnaldum s-a arătat foarte entuziasmat de revenirea Olandei la un turneu final după o pauză de 7 ani, batavii lipsind de la EURO 2016 și de la Campionatul Mondial din 2018: "E o bună oportunitate pentru noi să fim din nou la un turneu final. 7 ani de absență au însemnat enorm pentru fotbalul olandez."
Olanda face parte din Grupa C, alături de Austria, Ucraina și Macedonia de Nord. "Portocala Mecanică" va debuta duminică, 13 iunie, contra Ucrainei, un meci care se va disputa la Amsterdam.
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
ACUM 14 ORE
Ligue 1
PSG, interesată de fotbalistul pe care Mbappe l-a cerut pe Parc de Princes în 2019
IERI LA 14:06