Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zidane e istorie pentru PSG! L'Equipe a anunțat numele antrenorului care îl înlocuiește pe Pochettino:Christophe Galtier

Cristian Mihală

Actualizat 17/06/2022 la 13:48 GMT+3

PSG s-a consolat cu gândul că Zinedine Zidane nu va ajunge la clubul de pe Parc des Princes în perioada următoare. Înlocuitorul lui Mauricio Pochettino va fi Christophe Galtier, în prezent la Nice.

Mauricio Pochettino, Manager of Tottenham Hotspur and Zinedine Zidane, Manager of Real Madrid shake hands following the game at the UEFA Champions League group H match between Tottenham Hotspur and Real Madrid at Wembley Stadium on November 1, 2017 in Lon

Credit imagine: Getty Images

Visul lui Al Khelaifi a fost să îl schimbe în această vară pe Pochettino cu Zidane, dar acest obiectiv este sortit eșecului. Zizou vrea neapărat să antreneze naționala, după Mondialul din Qatar, când lui Deschamps îi expiră contractul. S-a scris că PSG i-a propus fostului fotbalist legendar inclusiv varianta de a antrena în paralel echipa națională și PSG, cum s-a speculat că fostul tehnician de la Real Madrid ar fi în drum spre Qatar pentru a semna contractul cu arabii care patronează campioana Franței.
Zizou nu a dat însă vreun răspuns clar ofertei venite de la PSG, iar Al Khelaifi s-a consolat cu gândul că omul care a rescris istoria Champions League la cârma Realului (a cucerit trofeul de 3 ori la rând) nu va veni, cel puțin în viitorul apropiat la cârma trupei din Hexagon. L'Equipe anunță că președintele grupării din capitala Franței i-a dat mână liberă lui Luis Campos să înceapă operațiunea "Christophe Galtier".
Antrenorul lui Nice a fost marele obiectiv al noului director sportiv al lui PSG, de când acesta a fost numit în locul lui Leonardo. Dar discuțiile nu au fost demarate, Al Khelaifi sperând că va reuși să tragă lozul câștigător cu Zidane. Reunirea echipei se apropie, iar șefii campioanei din Hexagon nu concep să continue cu Pochettino. Ca atare, după ce se va ajunge la un numitor comun cu Galtier și cu Nice (acesta mai are contract încă un an cu actualul club), argentinianul va fi demis și noul staff tehnic anunțat.

Cine este Galtier, viitorul antrenor al lui PSG

Galtier este un antrenor care a pregătit în întreaga sa carieră doar trei echipe. Francezul a debutat în 2009 la Saint Etienne, dar a demonstrat valoarea sa pe banca lui Lille, pe care a preluat-o în 2017. La acel moment, Lille se afla pe locul 18 în clasamentul din Ligue 1, iar obiectivul era salvarea de la retrogradare. Patru ani mai târziu, Galtier a învins colosul PSG și a cucerit titlul într-unul dintre campionatele de vârf ale Europei.
În cele opt sezoane petrecute la Saint Etienne, Galtier a cucerit un singur trofeu, Cupa Ligii în 2013, atunci când a fost desemnat antrenorul anului în Franța, trofeu individual pe care avea să-l primească din nou în 2019. După doar un an petrecut la Lille, după ce a salvat-o de la retrogradare, trupa a încheiat sezonul 2018/2019 pe locul 2 şi şi-a asigurat prezenţa în grupele UEFA Champions League.
În ultimii 3 sezoane cu Galtier pe bancă, Lille a vândut fotbaliști în valoare de 320 de milioane de euro, dar grație inspirației formidabile a tehnicianului, nu doar că a reușit să rămână în top, dar s-a încoronat chiar campioana Franței. Staff-ul tehnic și conducerea au făcut un efort impresionant, reușind să aducă în locul celor plecați jucători de mare valoare, pe care îi ochiseră și alte formații mari din Europa.
Dorit insistent de Everton și aflat în atenția lui Arsenal, Galtier a acceptat vara trecută o nouă provocare. Una total neașteptată pentru CV-ul său: Nice. Argumentul pentru a rămâne în Ligue 1 a fost simplu "J'aime bien la France!". Tehnicianul și-a pus imediat amprenta pe jocul celor supranumiți "Le Gym", formația de pe Allianz Riviera terminând campionatul pe 5, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 4, Rennes.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo