Lille avea un punct avans față de PSG înaintea etapei a 36-a din Ligue 1, iar meciul de la Lens părea unul deosebit de dificil. Multă lume se întreba dacă echipa lui Galtier va rezista presiunii pe acest final de sezon, dar Lille a arătat ca o echipă mare în partida de pe Stade Bollaert-Delelis.
Burak Yilmaz a transformat un penalty în minutul 4, iar misiunea celor de la Lille s-a ușurat considerabil în minutul 35, când Clement Michelin a primit al 2-lea galben și gazdele au rămas în 10. Burak Yilmaz a reușit dubla în minutul 40 și meciul era rezolvat încă de la pauză.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27

Lille e la doi pași de cucerirea titlului în Ligue 1

În minutul 60, canadianul Jonathan David a făcut 3-0, iar Lille mai putea marca până la final, însă tabela nu s-a mai modificat.
Așadar, Lille câștigă fără emoții un meci crucial și ajunge la 79 de puncte, cu 4 mai mult decât PSG, care va juca duminică în deplasare cu Rennes. Chiar și în cazul unei victorii, formația lui Pochettino are nevoie ca Lille să facă măcar un pas greșit în ultimele 2 etape.
În etapa viitoare Lille va juca acasă cu St. Etienne, iar în ultima rundă se va deplasa la Angers. Ambelele meciuri sunt la îndemâna formației lui Christophe Galtier, iar titlul în Ligue nu mai este deloc o iluzie.
Lille are 5 titluri în palmares, ultimul dintre ele fiind obținut acum 10 ani, când formația era condusă de pe bancă de Rudi Garcia, iar printre starurile echipei se numărau Eden Hazard, Adil Rami sau Gervinho.
Liga Campionilor UEFA
Supercomputerul care a prezis favoritele la câștigarea Champions League, dar și ale top 5 campionate
01/11/2022 LA 18:50
Fotbal
Real Madrid nici nu vrea să audă de jucătorii trecuți de 30 de ani! Statistica transferurilor făcute
17/10/2022 LA 12:01