Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG, aproape de a-l transfera pe Donnarumma! Ce condiție a pus portarul italian

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/06/2021 la 15:50 GMT+3

Una dintre dorințele viitorului portar al clubului PSG, Gianluigi Donnarumma, a fost ca tricoul cu numărul 99 să fie cel pe care îl va purta, astfel păstrând tradiția începută în poarta celor de la AC Milan. Portarul italian născut în 1999 este aproape de a semna cu PSG. Keylor Navas (34 de ani) a semnat de curând o prelungire a contractului și va rămâne în lotul parizienilor.

Gianluigi Donnarumma con la maglia del Milan - Stagione 2020-21

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Ștefan Toma
Agentul jucătorului, Mino Raiola, dorește să-i găsească lui Donnarumma o echipă care este dispusă să accepte pretențiile salariale ridicate. Există zvonuri că Donnarumma a refuzat o prelungire a contractului cu AC Milan pentru suma de 8 milioane de euro pe sezon, acesta dorind un salariu de 12 milioane de euro. Parizienii sunt o echipă cu importante resurse financiare și ar fi disponibili să-i ofere portarului italian un contract pe o perioadă de 5 ani, în care salariul să fie cel dorit de Gianluigi și agentul său.
Înțelegerea dintre PSG și portarul titular al naționalei Italiei ar urma să fie parafată până la începutul Campionatului European. Cota de piață a lui Donnarumma este de 60 de milioane de euro, asftel PSG va face o mutare importantă nefiind nevoită să plătească o sumă de transfer. Gianluigi Donnarumma se va transfera în acestă vară din postura de jucător liber de contract.
Tânărul portar, produs al academiei AC Milan, nu ar fi primul italian cu renume care apără poarta PSG-ului. Gianluigi Buffon a fost campion al Ligue 1 cu parizienii în sezonul 2018/19 și câștigător al Supercupei Franței. Gianluigi Donnarumma a debutat în poarta celor de la AC Milan într-un meci de Serie A, în data de 25 octombrie 2015, la numai 16 ani și 8 luni. Poarta diavolilor a fost apărată în peste 250 de meciuri de portarul italian, el având și 26 de apariții în naționala azzurrilor, unde este văzut ca înlocuitorul perfect pentru Gianluigi Buffon.
În această vară, Gianluigi Donnarumma va fi prezent la Campionatul European alături de Italia și va înfrunta Turcia, Ţara Galilor și Elveţia, în grupa A. Meciul de deschidere al EURO 2020, Italia – Turcia, este programat pe 11 iunie pe Stadio Olimpico din Roma, de la ora 22:00.

Lotul Italiei pentru EURO 2020

  • Portari: Gianluigi Donnarumma (Milan), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino).
  • Fundași: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Inter), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessandro Florenzi (Paris Saint Germain), Gianluca Mancini (Roma), Leonardo Spinazzola (Roma), Rafael Toloi (Atalanta).
  • Mijlocași: Nicolò Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Jorginho (Chelsea), Manuel Locatelli (Sassuolo), Lorenzo Pellegrini (Roma), Matteo Pessina (Atalanta), Stefano Sensi (Inter), Marco Verratti (Paris Saint Germain).
  • Atacanți: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Matteo Politano (Napoli).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo