PSG a intrat de curând într-o nouă eră. Prelungirea contractului cu Mbappe reprezintă un punct zero pentru parizieni, care vor continua proiectul cu câteva schimbări majore la nivelul conducerii. Poate cea mai importantă decizie a fost aceea a demiterii lui Leonardo din funcția de director sportiv, brazilianul fiind înlocuit cu Luis Campos.
Leonardo nu a oferit vreo reacție după ce a fost dat afară, dar a dat cărțile pe față la aproximativ o lună de la acel episod. Într-un interviul acordat francezilor de la L'Equipe, brazilianul a explicat de ce nu a și-a luat adio de la PSG printr-un comunicat oficial, spunând că i s-ar fi părut jalnic să facă asta.
"Am discutat despre asta cu clubul. Poate că este felul meu de a fi, dar întotdeauna mi se pare un pic jalnic să spun "mulțumesc mult, la revedere...". Nu era important să fac un comunicat de presă. Relația mea cu PSG a fost mereu legată de o emoție prea puternică.Plec cu zero amărăciune!Sincer,zero!Am punctul meu de vedere,desigur,dar nu este momentul pentru asta. Pentru ce să mulțumesc prin demagogieQatarului și PSG-ului pentru că mi-au oferit această oportunitate?Concluzia mea este că totul ar fi putut fi făcut mai bine, se poate întotdeauna.", a spus Leonardo pentru sursa citată.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
IERI LA 09:39
Citește și:

Leonardo nu dă vina pe Mbappe pentru plecarea de la PSG

Presa internațională a scris că îndepărtarea lui Leonardo s-a făcut la cererea expresă a lui Kylian Mbappe, care a condiționat semnarea unui nou contract de aducerea la echipă a lui Campos, pe care îl cunoaște foarte bine din perioada în care era la Monaco.
Leonardo a menționat că nu i s-a spus acest lucru și a evitat să intre într-o polemică, subliniind că păstrearea lui Mbappe este un lucru excelent pentru PSG și fotbalul francez: "Nu, nu mi-au spus asta. Dar nu vreau să intru în aceste lucruri. Iar faptul că au păstrat un jucător de acest nivel, francez și parizian, este important pentru PSG și Ligue 1".
Printre altele, Leonardo a enumerat cele mai importante realizari în cei 11 ani petrecuți în conducerea sportivă a celor de la PSG, transferul lui Messi fiind pus pe aceeași listă cu trofeele cucerite sau cu finala jucată în Champions League.
"Sigur, există întotdeauna regrete. Se iau întotdeauna o mie de decizii într-o perioadă scurtă, de aceea nu m-am gândit niciodată că pot face totul corect. Dar făcând bilanțul perioadei în care am fost la PSG rămân cu o finală a de Champions League, mai multe titluri și cupe naționale și cu semnarea lui Messi. Aceasta a fost ceva neașteptat. Mă gândesc la asta și spun că am participat la singurul transfer al lui Messi din cariera lui! Sunt Pele, Maradona și el", a adăugat Leonardo.
Fotbal
Newcastle, singura soluție? PSG vrea să scape de Neymar, dar brazilianul încă nu acceptă oferta
30/06/2022 LA 19:22
Ligue 1
Pochettino refuză să plece de la PSG! Ce solicită argentinianul pentru a semna rezilierea
29/06/2022 LA 13:14