Paris Saint-Germain are în continuare planuri mărețe. După sosirea lui Lionel Messi în capitala Franței, dar și a altor jucători importanți din Europa, PSG a devenit principala favorită la câștigarea UEFA Champions League. Cu toate acestea, clubul parizian nu vrea să se oprească aici, iar șefii lui PSG au în plan extinderea stadionului Parc des Princes, pentru a avea o arenă pe măsura lotului lui Mauricio Pochettino.
Nasser Al-Khelaifi, președintele celor de la PSG, își dorește ca stadionul pe care joacă echipa sa să se mărească. "Avem nevoie să ne mărim stadionul. Iubesc Parc des Princes, dar este important să mărim numărul de locuri pentru spectatorii noștri și pentru viitorul clubului. Chiar cred că avem un stadion prea mic. Cluburile mari joacă pe stadioane cu 80,000 de locuri în ziua de astăzi", a spus Nasser, potrivit celor de la Europe 1. Primarul Parisului este de acord cu acest lucru, mai ales că ultima transformare majoră a stadionului a avut loc în 1972.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199142.png
Ligue 1
Dimitri Payet intră în istoria Ligue 1. A reușit ceea ce nimeni nu a putut în 92 de ani
08/10/2022 LA 20:41

Parc des Princes se poate extinde până la cel mult 60,000 de locuri

În acest moment, Parc des Princes are 48,500 locuri. În cazul în care vor începe lucrările de extindere, stadionul poate ajunge să aibă cel mult 60,000 de locuri. Potrivit lui Emmanuel Gregoire, viceprimarul Parisului, un Parc des Princes cu mai mult de 60,000 de locuri nu poate exista: "Atractivitatea și notorietatea lui PSG fac clubul să merite un stadion unde pot veni mai mulți spectatori. Nasser a vorbit cu primarul în trecut despre acest proiect, dar ne confruntăm cu un proiect ambițios din punct de vedere tehnic, deoarece Parc des Princes este o construcție foarte restrictivă din punct de vedere arhitectural și al planului urbanistic. Lucrăm la mai multe scenarii în care extinderea va avea ca rezultat final un stadion cu capacitatea de până în 60,000 de locuri".
Viceprimarul Parisului a vorbit și despre sosirea lui Lionel Messi la Paris, sosirea care va grăbi planurile pentru extinderea stadionului: "Sosirea lui Lionel Messi reprezintă vești excelente. Și mai multă lume va dori să meargă la stadion acum. Nu este o veste bună doar pentru Paris sau fotbalul francez, ci și pentru sportul francez în general. Cu organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, e un semnal că atractivitatea Parisului și a Franței în ceea ce privește organizarea marilor evenimente sportive va crește", a mai spus viceprimarul Parisului.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Ligue 1
Cel mai rapid gol din istoria Ligue 1, sub lupa experților Eurosport Franța în 4 pași
22/08/2022 LA 17:45
Ligue 1
Rareș Ilie a vorbit despre adaptarea sa în Franța. Cum a caracterizat românul mediul de la Nice
05/08/2022 LA 18:55