Lille este campioana Franţei, iar căpitanul ei, Jose Fonte, a decis să-i trimită un mesaj neaşteptat colegului său de la naţionala Portugaliei, Cristiano Ronaldo, în care îl roagă să vină la Lille pentru a învinge din nou PSG.
Messi, care a fost așteptat de mii de fani atât la aeroport, cât și la spitalul unde a efectuat vizita medicală și la stadionul Parc des Princes, a semnat în cursul serii un contract valabil două sezoane, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an.
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
24/05/2022 LA 04:56

Ronaldo, chemat de Fonte la Lille

Mai în glumă mai în serios, Fonte i-a trimis un mesaj starului de la Juventus în care îi cere să vină la Lille pentru a cuceri din nou campionatul în faţa lui PSG: "Este incitant. Evident, în ceea ce priveşte concurenţa, va fi mult mai dificil pentru noi, dar suntem deschişi în faţa oricărei provocări", a declarat Fonte pentru talkSPORT, atunci când a fost întrebat despre venirea lui Messi în Franţa.
"Îi trimit mesaje zilnic lui Cristiano să vină la Lille. El îmi răspunde doar cu râsete".
Internaţionalul portughez este gata de o nouă provocare, dar recunoaşte că lucrurile vor fi dificile în acest sezon, chiar şi în calitate de campioni: "Imaginaţi-vă să nu primim gol împotriva lor (Messi, Neymar, Mbappe)! Au o linie de atac incredibilă, nu ştiu cum se vor apăra, va fi interesant să vedem competivitatea din Ligue 1 în acest sezon", a adăugat Fonte.

Fonte nu înţelege cum îşi permite PSG astfel de transferuri

Deşi recunoaşte faptul că Messi va aduce un plus fotbalului francez şi continuă să glumească în legătură cu venirea lui Ronaldo la Lille, jucătorul de 37 de ani nu înţelege cum îşi poate permite PSG astfel de transferuri şi de ce i se permite să cheltuiască atât de mulţi bani.
"Totuşi, vreau să mă leg de alt aspect. Vreau doar să înţeleg fairplay-ul financiar din Franţa. Fiecare club îşi calculează cheltuielile, nu poate cumpăra mult, nu poate aduce jucători cu salarii foarte mari, dar apoi vine PSG şi se pare că nu există reguli pentru ei".
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199155.png
"Este minunat faptul că Ligue 1 beneficiază de un jucător precum Messi, dar, evident, trebuie să analizezi situaţia în profunzime, este corect"?
Ulterior, după aceste declaraţii, lui Fonte i s-a precizat faptul că Leo Messi aduce şi multe venituri, precum şi promisiuni de succes, dar el a răspuns că acestea sunt speculaţii, iar PSG cheltuia deja sume uriaşe pe transferuri şi salarii: "Câştigarea campionatului nu este garantată, se bazează pe o mulţime de lucruri care nu s-au întâmplat, cum se permite o astfel de strategie"?, a răbufnit din nou Fonte.
"Toată lumea a trebuit să recalculeze bugetul la Lille, unii jucători au trebuit să-şi reducă din salarii. Apoi vii la PSG şi vezi că-l aduc pe Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Messi, toţi aceşti jucători vin pentru salariile mari, iar pe lângă ei mai sunt alţii cu salarii la fel de mari, din cauza aceasta există frustrare în rândul nostru".
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Ligue 1
Mbappe a dat cărțile pe față! Cum a răspuns acuzațiilor că a rămas la PSG doar pentru bani
24/05/2022 LA 04:27
Ligue 1
"Real i-ar fi dat un salariu mai mare!" Anunțul incredibil al lui Al-Khelaifi + Mesajul lui Mbappe
23/05/2022 LA 15:16