Lionel Messi a cucerit în weekend primul său titlu de campion al Franței, ajungând la un total de 39 de trofee adjudecate de-a lungul carierei. Argentinianul are cu 4 mai puțin decât Dani Alves, care este fotbalistul cu cele mai multe titluri în palmares, 43.
După ce PSG a devenit matematic campioană în Ligue 1, brazilianul s-a grăbit să-l felicite pe fostul său coechipier de la Barcelona. Dani Alves a scris un mesaj în care a amintit de trofeele cucerite de el de-a lungul timpului și a precizat că este pregătit să fie depășit de un alt fotbalist.
Sportivul de 38 de ani, care a câștigat la rândul său două titluri cu PSG, dar și o Cupă a Franței, o Cupă a Ligii și două Supercupe, a spus, însă, că vrea ca cel care îl va detrona să fie mai bun decât el.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
IERI LA 09:39
"În cel mai mare sport din lume, cel mai mare campion vine din mediul rural, nord-est, și și-a creat propriul destin. Dar viața spune mereu: 'Dacă este ceva depășit astăzi, să fie de către cineva mai bun!'
Această postare nu este pentru EGO, este doar pentru tine, să crezi în tine. Definiți-vă destinul și luptați în fiecare zi până vă atingeți scopul!", a scris Dani Alves pe contul său de Instagram.
Citește și:

PSG, 10 titluri de campioană a Franței

PSG a redevenit regina Franței, sâmbătă seară, în urma remizei cu Lens, scor 1-1, în cadrul unui joc din etapa a 34-a. Vedetele de la Paris au luat un avans de 16 puncte în fața echipei Marseille, diferență care nu poate fi recuperată de adversară în 5 jocuri.
Lionel Messi a marcat în minutul 68, cu o execuție superbă din afara careului, iar Lens a egalat pe final de joc, prin Jean (min. 88), chiar dacă era în inferioritate numerică.
Recuperând coroana în Ligue 1, PSG a egalat recordul echipei Saint-Etienne de 10 titluri. Nicio altă grupare nu a cucerit mai multe trofee în campionatul Franței, de-a lungul istoriei. Marseille are 9 titluri, Monaco și Nantes au câte 8, iar Lyon are 7.
8 dintre cele 10 trofee ale parizienilor în campionat au fost obținute în era proprietarilor din Qatar, datorită politicii lor generoase pe piața de transferuri și a capacității de a atrage unii dintre cei mai talentați jucători din fotbalul mondial.
Fotbal
Cum arată 11-le starurilor care rămân libere de contract pe 1 iulie! Nume uriașe în atac
30/06/2022 LA 16:15
Ligue 1
Messi, mină de aur pentru PSG! Cum au făcut parizienii 700 de milioane de € pe spatele starului
24/06/2022 LA 12:30