Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dimitri Payet intră în istoria Ligue 1. A reușit ceea ce nimeni nu a putut în 92 de ani

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 08/10/2022 la 23:54 GMT+3

Dimitri Payet, fotbalistul de 35 de ani al celor de la Olympique de Marseille, va intra în istoria campionatului francez, reușind ceea ce predecesorii săi nu au putut vreme de 92 de ani. Golul marcat contra celor de la Ajaccio reprezintă o bornă unică pentru întrecerea din Hexagon.

Dimitri Payet fête son but lors de Troyes - OM (0-1) en Ligue 1

Credit imagine: Imago

Articol scris de Maria Olteanu
Olympique de Marseille a pierdut cu scorul 1-2 partida jucată pe teren propriu cu Ajaccio, meci contând pentru etapa a zecea din cadrul Ligue 1.
Unicul gol al gazdelor a fost marcat de mijlocașul ofensiv Dimitri Payet, reușită care îl face pe jucătorul de 35 de ani să intre direct în istoria campionatului francez, izbutind astfel o performanță pe care niciun alt fotbalist trecut prin campionatul Franței nu a reușit în istoria de 92 de ani a competiției.
CITEȘTE ȘI:

Dimitri Payet a intrat în istorie

Golul marcat de Dimitri Payet în poarta celor de la Ajaccio reprezintă cea de-a 100-a reușită a sa în prima ligă franceză, la care se adaugă și alte 128 de pase decisive, bornă pe care nimeni nu a mai atins-o în ultimele nouă decenii.
Jucătorul cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 4 milioane de euro a devenit, așadar, astăzi, primul jucător din istoria Ligue 1 care reușește să depășească pragul numeric 100, atât în ceea ce privește golurile, cât și pasele decisive.

Și-a împlinit visul

Odată cu această performanță, Dimitri Payet și-a îndeplinit marele său vis, acela de a trece de borna 100 la goluri și pase, lucru pe care știa că îl poate împlini, fapt care îi asigură intrarea în istoria primului eșalon francez.
"100 de goluri și 100 de assisturi în Ligue 1 este țelul meu, nimeni n-a mai făcut-o până acum", declara fotbalistul cu ceva timp în urmă, potrivit newsinfrance.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo