Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Donnarumma a vorbit despre primul său an la PSG: "Nu a fost un sezon ușor!" Ce a spus despre rivalitatea cu Navas

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/05/2022 la 12:32 GMT+3

Gianluigi Donnarumma a ajuns vara trecută la Paris Saint-Germain, însă nu a reușit să își consolideze locul de titular în poarta parizienilor. Italianul a vorbit pentru cei de la Calcio Mercato despre primul său sezon alături de gruparea din hexagon și despre situația din viitor a duelului său cu celălalt goalkeeper al lui PSG, Keylor Navas.

Donnarumma Gianluigi 50 FOOTBALL : Strasbourg vs Paris Saint Germain (PSG) - Ligue 1

Credit imagine: Imago

Articol scris de Andrei Nicolae
Portarul care i-a adus Italiei titlul de campioană europeană nu și-a adjudecat postul de titular în poarta lui PSG în primul sezon, fiind întrecut de Keylor Navas în numărul de apariții. Portarul din Costa Rica a fost folosit de 25 de ori în actuala stagiune, în timp ce Donnarumma a apărut în 23 de partide.
Italianul a debutat pentru PSG în septembrie, deși a fost adus de la Milan încă din luna iulie. Donnarumma a făcut parte din campania de transferuri ce a părut interstelară la momentul respectiv, când a ajuns la club alături de Messi, Wijnaldum, Ramos și Hakimi. Campionul european și-a exprimat intenția de a rămâne în continuare la PSG, într-un interviu acordat celor de la Calcio Mercato.
"Vreau să rămân în continuare la PSG. Sunt fericit cu primul trofeu în tricoul lui Paris Saint-Germain. Sunt foarte mândru că aparțin acestui club, care este foarte ambițios și mereu țintește mai sus. Când am ajuns, nu am simțit presiunea campionatului european, deși nu a fost ușor să mă integrez.
Nu a fost un sezon ușor, știu că pot să fac mai multe, am jucat jumătate de meciuri și nu am putut să dau tot ce am mai bun, dar sunt convins că pot să dau mult mai mult acestei echipe și acestui club", a spus Donnarumma.
Citește și:

Donnarumma va fi, cel mai probabil, titular sezonul viitor

Italianul a vorbit și despre situația duelului său cu Navas, iar campionul european este destul de sigur că își va câștiga postul de titular sezonul viitor. Au existat de asemenea discuții legate de o posibilă plecare a lui Navas, deoarece costaricanul nu acceptă să fie folosit în alternanță cu Donnarumma, deși cei doi se înțeleg foarte bine.
Paris Saint-Germain va alege probabil să îl păstreze pe italian, în cazul în care Keylor nu va accepta să fie sacrificat în detrimentul unui portar de 23 de ani, care poate reprezenta viitorul echipei din hexagon.
"Clubul va lua decizii. Am o relație foarte bună cu Keylor, suntem doi tipi foarte buni, înțelegem situația, dar a fost greu și pentru el. Să zicem că am reușit, cu ajutorul întregului grup și cu înțelegerea dintre noi", a declarat Donnarumma.
Paris Saint-Germain dispută sâmbătă penultima etapă din campionatul Franței, în fața celor de la Montpellier, de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo