Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"El este regele lui PSG!" Verdictul unui fost fotbalist despre supremația din vestiarul parizienilor

Bianca Dumitru

Publicat 24/11/2021 la 18:00 GMT+2

Kylian Mbappe se poate despărți de PSG la finalul actualului sezon, contractul său urmând a expira în vara anului 2022. Francezul, care se află în atenția mai multor cluburi importante din Europa, este considerat de Emmanuel Petit "regele lui Paris Saint-Germain".

Di Maria - Mbappé - Messi - Neymar : "4 Fantastiques" pas encore dans le même rythme (Visuel : Q. Guichard)

Credit imagine: Eurosport

Kylian Mbappe este principala țintă de pe piața de mercato a celor de la Real Madrid, care își doresc de mai mult timp să-l aducă pe Bernabeu pe starul lui PSG. Fotbalistul va rămâne liber de contract la finalul sezonului 2021/22, iar oficialii 'galacticilor' vor încerca să-i obțină semnătura în iarnă, când francezul intră în ultimele 6 luni ale înțelegerii sale cu parizienii, putând semna cu orice club din postura de jucător liber de contract.
În actuala stagiune, Mbappe are parte de coechipieri de lux pe Parc des Princes, în atac fiind coleg cu Neymar și Lionel Messi. Această linie ofensivă a celor de la PSG a fost analizată de un fost fotbalist francez, care a explicat și care ar fi motivele pentru care Mbappe nu-și dorește să își prelungească înțelegere cu parizienii.
Emmanuel Petit a declarat, potrivit publicației engleze The Sun, că din punctul lui de vedere starul francez de 22 de ani este "regele lui Paris Saint-Germain", punctând că uneori Mbappe nu este la fel de apreciat ca Messi.
"Se tot vorbește despre un transfer la Real Madrid și știu că și-a dorit de mic să joace pentru cluburi de acest fel datorită vedetelor care au jucat acolo și istoriei lor. Cred că s-a săturat și a obosit din cauza situației de la PSG din ultimul an. Am văzut probleme pe teren atât între jucătorii lui PSG, cât și între cei din naționala Franței, care s-au reflectat în jocul și starea lui.
Poate că este interesat de un transfer la Real Madrid după ce s-a săturat de ceea ce se întâmplă aici, în Franța. Cred că uneori simte că nu primește aceeași apreciere ca jucători precum Messi sau Neymar.
Messi, înainte să vină aici, era regele Barcelonei, dar, pentru mine, regele lui Paris Saint-Germain este Mbappe, nu Messi sau Neymar. Cu tot respectul pe care îl am față de Messi, Mbappe este în continuare numărul 1", a declarat fostul fotbalist.

Mbappe, sfătuit să se transfere la Liverpool

Real Madrid este aproape convinsă că Mbappe va ajunge în 2022 pe Santiago Bernabeu. Starul lui PSG a fost sfătuit, însă, recent să aleagă o mutare în Premier League. Ian Rush a recunoscut că Real Madrid are cele mai mari șanse să-l transfere pe Kylian Mbappe, dar a susținut că mai este timp pentru o răsturnare de situație în cazul mult râvnitului fotbalist.
"Cu toții credeam că Gini Wijnaldum va merge la Barcelona vara trecută doar pentru ca PSG să-l ia în ultimul moment. Ar putea Liverpool să deturneze mutarea propusă de Mbappe la Real Madrid? Știu că este un admirator al lui Liverpool și, după părerea mea, ar fi grozav dacă clubul ar putea avea pe cineva ca el, dar interesul lui Real Madrid este puternic și autentic, trebuie să fiu sincer", a spus Ian Rush.
Fostul fotbalist a continuat susținând că, dacă Mbappe vrea să se alăture celui mai bun club și să joace în cadrul celui mai frumos campionat din lume, atunci există o singură opțiune: "Pentru mine, dacă vrei să joci în cea mai bună ligă din lume și pentru cel mai bun club din acel campionat, atunci există o singură opțiune și aceasta este Premier League și Liverpool. Este atât de simplu.
În cele din urmă, se va reduce la ceea ce el și agentul său consideră că este potrivit pentru ei, dar dacă există ocazia, mi-ar plăcea personal să o văd pe Liverpool încercând să-l aducă pe Anfield. Întotdeauna spun că ar trebui să transferi doar jucători care sunt mai buni decât cei pe care îi ai deja în acea poziție. Este Mbappe mai bun decât ceea ce avem în prezent în funcția lui? În opinia mea, da, cred că ar face din Liverpool o echipă mai puternică", a declarat Rush.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo