S-a discutat foarte mult despre un posibil transfer al lui Kylian Mbappe la Real Madrid în această vară. Totuși, jucătorul francez a decis să rămână la PSG, fiind sfătuit chiar și de președintele Emmanuel Macron, lucru confirmat chiar de acesta pentru L'Equipe.
Mbappe a susținut recent o conferință de presă în care a precizat motivele pentru care a decis să rămână la PSG, în loc să meargă la Real Madrid, iar jucătorul dezvăluia faptul că Macron l-a sfătuit să nu plece din Franța.
Președintele a recunoscut că a avut o discuție cu acesta, înainte de a-și prelungi contractul în 2025. Totuși, Macron a precizat faptul că este fanul lui Marseille, în ciuda acestei discuții.
Ligue 1
Messi, apărat de un coechipier de la PSG: "Dacă nu înscrie 50 de goluri, lumea vorbește"
26/06/2022 LA 11:35
"Vă asigur, eu nu intervin în niciun transfer! Sunt precum orice cetățean atunci când vine vorba de sport, îmi doresc să văd un joc plăcut, iar dacă ar fi să susțin o echipă, aceea este Marseille. Am avut o discuție cu Kylian Mbappe înainte, pentru a-l sfătui să rămână în Franța. Este rolul unui președinte să-și apere țara atunci când este solicitat în mod informal și amical", a spus acesta, pentru L'Equipe.

Mbappe, până în 2025 la PSG

Kylian Mbappe este jucătorul lui PSG pentru cel puțin 3 ani de acum înainte. Parizienii au reușit să-l convingă în final să semneze un nou contract, deși Real Madrid părea în pole-position pentru a-l lua gratis. Anul trecut, madrilenii au făcut o ofertă pe numele francezului, iar acesta își dorea să meragă pe Bernabeu, dar PSG a refuzat categoric să-l vândă.
CITEȘTE ȘI:
Cifrele afacerii nu sunt publice și probabil nu vor fi vreodată, dar presa din Vest vehiculează sume astronomice. Se vorbește despre un salariu de peste 50 de milioane de euro/an, dar și de un bonus de instalare de aproximativ 150 de milioane de euro (alte publicații au supralicitat până la 300 de milioane chiar).
Cert e că Mbappe rămâne la PSG încă cel puțin 3 ani și va avea puteri sporite, Marca anunțând că acesta va avea un cuvânt important de spus cu privire la viitorul antrenor, dar și la utilitatea unor anumite transferuri.
Ligue 1
Mbappe, decisiv în demiterea lui Pochettino de la PSG? Cum a criticat francezul tactica antrenorului
26/06/2022 LA 10:53
Ligue 1
Ander Herrera știe de ce Mbappe a ales să rămână la PSG! Paralela făcută cu Ansu Fati la Barcelona
26/06/2022 LA 06:27