Un nou episod care i-a avut în centrul atenției pe suporterii francezi a avut loc în acest weekend în Ligue 1. După o primă repriză între Lens și Lille fără prea multă acțiune, încheiată cu scorul de 0-0, fanii echipei gazde au încercat să pătrundă în sectorul în care se aflau fanii campioanei Franței. Poliția a reținut mai mulți fani violenți, iar partida a fost reluată în cele din urmă, după mai multe minute de consultări.
La reluare, Lens s-a impus cu scorul de 1-0, grație golului marcat de Frankowski în minutul 74.
Ligue 1
Dimitri Payet intră în istoria Ligue 1. A reușit ceea ce nimeni nu a putut în 92 de ani
08/10/2022 LA 20:41

Lens și Lille, sancționate după incidentele de sâmbătă

În cursul zilei de luni, Comisia de Disciplină din Franța a decis ca Lens să dispute următoarele două partide de pe teren propriu fără spectatori, împotriva lui Strasbourg și Reims. Cu toate acestea, decizia de astăzi este doar o decizie preliminară, alte sancțiuni urmând să se peste cinci zile.
Lens nu este singura echipă sancționată după incidentele de sâmbătă. Comisia de Disciplină a decis să le interzică accesul fanilor lui Lille în următoarele meciuri din deplasare, începând cu partida de sâmbătă de pe terenul celor de la Strasbourg.
Acest incident vine la câteva săptămâni de la incidentele din timpul partidei Nice-Marseille, atunci când fanii gazdelor au invadat terenul după ce Dmitri Payet a aruncat în peluza lui Nice o sticlă care îl lovise în cap. Meciul a fost întrerupt în minutul 75, la scorul de 1-0 pentru Nice. Comisia de Disciplină a decis ca meciul să se rejoace pe un teren neutru, care se va disputa pe 27 octombrie, iar Nice a primit și o suspendare a terenului propriu de trei etape. De asemenea, Nice a fost penalizată și cu două puncte.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223723.png
Ligue 1
Cel mai rapid gol din istoria Ligue 1, sub lupa experților Eurosport Franța în 4 pași
22/08/2022 LA 17:45
Ligue 1
Rareș Ilie a vorbit despre adaptarea sa în Franța. Cum a caracterizat românul mediul de la Nice
05/08/2022 LA 18:55