Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Francezii și-au pierdut răbdarea cu Messi! Ce scrie L’Equipe despre "pariul pierdut" de PSG

Nicu Savin

Publicat 29/10/2021 la 18:34 GMT+3

Messi a ajuns la PSG în urmă cu câteva luni, iar toată lumea fotbalului din Hexagon avea așteptări mărețe de la starul argentinian. Evoluțiile acestui mai degrabă au dezamăgit, iar răbdarea francezilor se pare că a ajuns la final, prima pagină a cotidianului L'Equipe de astăzi fiind foarte elocventă în această direcție.

Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

Ajungerea lui Messi la PSG din postura de jucător liber de contract a transformat clubul parizian într-unul dintre cele mai mediatizate din lume. După ce echipa a fost preluată de familia regală din Qatar, notorietatea grupării de pe Parc De Princes a crescut treptat, dar semnarea lui Messi a reprezentat cea mai importantă lovitură de imagine din istorie.
Și până acum a rămas doar o lovitură de imagine, deoarece din punct de vedere sportiv argentinianul nu a oferit aproape deloc prestațiile așteptate. În cele 4 apariții în Ligue 1, Messi nu a reușit niciun gol și nici măcar un assist, dând mai mereu impresia că impactul cu liga franceză a fost mult mai dur decât era de așteptat.
Starul care a făcut furori la Barcelona "s-a scos" oarecum în Champions League, unde a marcat un gol superb contra lui Manchester City, iar apoi a semnat reușitele care au adus victoria cu Leipzig (una din penalty, iar alta de pi linia porții).
Totuși, realizările lui Messi sunt prea mici în proporție cu așteptările fanilor și a oamenilor de fotbal din Franța în general. Faptul că argentinianul are nevoie de o periodă de adaptare este un lucru admis de toată lumea, dar acesta riscă să cadă victimă propriilor sale realizări din trecut.
Citește și:

Messi, luat în colimator de L'Equipe

Strălucirea cu care Messi a obișnuit lumea a devenit acum o presiune pe sine însuși, deoarece toți se așteaptă ca el "să facă minuni" și în tricoul lui PSG, așa cum făcea odinioară la Barcelona. Francezii sunt pretențioși, iar răbdarea acestora cu Messi pare să fie la limită.
Acest lucru se poate vedea și din atitudinea jurnaliștilor de la L'Equipe, care i-au dedicat astăzi prima pagină lui Messi, întrebându-se dacă a venit momentul ca argentinianul să facă un meci bun în Ligue 1, referindu-se la meciul cu Lille din această seară.
"În sfârșit, un start bun?" a titrat prestigioasa publicație franceză, care a evocat o oarecare nerăbdare de a vedea cât mai repede cea mai bună versiune a lui Messi.
"După sosirea lui Messi la PSG, în vară, acesta nu a ajuns încă la performanța pe care a avut-o la Barcelona. Încă nu există nicio îngrijorare, dar nerăbdarea începe să se răspândească", a notat cotidianul francez, citat de Mundo Deportivo.
Așadar, Messi este pus sub o mare presiune în Franța, iar granița dintre cel mai reușit transfer din istoria Ligue 1 și "pariul pierdut" al celor de la PSG este foarte îngustă.
Messi va avea ocazia să le închidă gura criticilor săi chiar în această seară, deși starea sa fizică înaintea meciului cu Lille nu este cea mai bună. Pochettino a recunoscut ieri că argentinianul a resimțit un disconfort muscular și nu s-a antrenat cu echipa, dar totuși starul a fost inclus în lot, semn că nu a fost vorba despre o accidentare serioasă.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo